Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Svårt val

Publicerad 2011-12-21 20:41:22 i Allt och inget,

Visst är pepparkakor beroendeframkallande? Har man väl knaprat i sig en, tar man en till och en till och så håller det på... Det sägs ju att man blir snäll av att äta pepparkakor. Om det stämde skulle jag vara snällare än snällast vid det här laget. Det är jag inte! Mensmonstret i mig viker minsann inte undan för några kilo pepparkakor... *suckar*

Med omtanke om kroppen borde man äta varannan frukt och varannan pepparkaka. Men vem gör det valet? Ja, inte jag iaf!

Bolig Liv (danskt inredningsmagasin) läste jag att "mine tænder løber helt i vand". Det borde vara detsamma som "det vattnas i munnen". Fritt översatt blir det "mina tänder löper i vatten". Kanske har jag tråkig humor, men det måste väl finnas nån mer som tycker det är kul?!

Kommentarer

Postat av: Millan

Publicerad 2011-12-21 20:53:36

haha ja mina tänder löper i vatten av Heikki bagares surdegsknäcke med camembert och marmelad, i år slår det pepparkakorna.

Hörde att man blir snäll av pepparkakorna för de gör att man sköter magen och är magen glad är människan glad :) fast jag vet inte om det stämmer.Ha det gott!

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-12-22 17:56:30

Hehe, jag tycker också att danska är hysteriskt roligt. Överhuvudtaget, faktiskt. Här hemma pratar vi "låtsasdanska" kanska ofta, bara för att det är kul. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att lära mig danska på riktigt, - det är ett synnerligen coolt språk.Tror baske mig att jag har tappat sugen lite grann på pepparkakor i år. Men det går nog över...Får passa på att önska dig och din "gubbe" en riktigt fin jul!

Kram från Göinge!/Anna-Karin

Postat av: Lena Levin

Publicerad 2011-12-23 09:04:50

Tack, ni på Solsidan, för gågna året, har varit så roligt att följa era förehavanden, både i trädgård och på tipspromenad. Är alltid nyfiken innan man kikar in på sidan för att se vad som hänt sedan sist. En sak är säker, det är alltid något färgglatt och kreativt över det hela.

Önskar er God Jul och Gott Nytt år, så hoppas jag få följa livet på Solsidan även nästa år.

Lena

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela