Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Börja med väggar och golv

Publicerad 2011-03-03 19:42:12 i Trädgård,

Ett rum består ju av golv, väggar och tak. Det kan vara bra att tänka i rum när man planerar sin trädgård för att få en struktur. Skillnaden är ju att i trädgården består golvet, väggarna och taket mestadels av av växter.

I min förra trädgård var jag totalt ostrukturerad och gjorde typ allt i fel ordning. Byggde upp, flyttade runt, grävde om, rev och började sen om igen... Och sen, när jag väl började bli "klar", ja då sålde jag huset och flyttade hit till Solsidan.

Men den här gången ska jag försöka göra rätt från början. Därför har jag ritat/skissat upp trädgården på papper och nu har vi markerat med olika färger för träddäck, rabatter, singel och pergola i trädgården. Det är kanske svårt att se på bilden, men den gula markeringen visar var trädäcket ska ligga och den blå visar pergolans placering. Jag tror det kommer bli skitbra! 

Har vi tur börjar de schakta bort massor redan nästa vecka och förhoppningsvis kan vi inviga trädäcket med en grillning den 1 april. Hoppas, hoppas!


Gult för trädäck. Rött för trappa. Lila för rabatter. Blå för pergola.

Kommentarer

Postat av: Rebeca

Publicerad 2011-03-06 13:19:52

Säg till när jag ska komma och vara "trädgårdshjälpare"! =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela