Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Grässvål

Publicerad 2011-03-21 21:05:42 i Trädgård,

Snacka om att jag är glad över att slippa handgräva bort grässvålen från de partier som ska vara trädäck, pergola, rabatter och singel/makadamgång. Istället för spade och grep kör vi med riktigt tunga maskiner här på Solsidan. Och då jäklar går det snabbt!

I förmiddags började de gräva, schakta och mäta. När jag kom hem från jobbet hade de hunnit bra långt tyckte jag. Troligen börjar de bygga trädäcket redan i morgon. JIPPIE! Hoppas, hoppas det är klart till helgen. 

Jag blev lite stressad i förmiddags då anläggarna ringde och ville att jag skulle komma hem och förklara exakt placering av pergolan. Hade ritat ut placeringen på ritningen men eftersom grannen tyckte det blev för nära deras sittplats bestämde vi att jag skulle flytta pergolan längre ner i trädgården. När vi märkte ut med pinnar kändes placeringen inte riktigt hundra. Iiihh, småstressigt, men jag var ju tvungen att ta beslut på plats så det är bara att hoppas på att det blir bra! Det blir som det blir helt enkelt. Inte mycket att göra när den väl är på plats... 


Starka maskiner gör jobbet på en kvart...
Plintar på rad inväntar placering vid trädäck och pergola.
Grönmarkerat för pergolan. Oj, oj. Hoppas den kommer på "rätt" ställe. Är liiiite orolig för att så inte är fallet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela