Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Lökigt

Publicerad 2011-03-13 20:37:28 i Trädgård,

Idag har jag ägnat mig åt resterna efter förra helgens slakt (äppelträdsbeskärningen)! Klippte, klippte och klippte de tunnaste grenarna i småbitar för att kunna lägga dem i trädgårdstunnan (de grövre grenarna får vi köra iväg till tippen eller nåt). Var ute i drygt tre timmar och hann väl med att klippa ner 2/3. Fyllde en hel trädgårdstunna med småklipp! Det var m.a.o. en hel del "restavfall" att ta hand om och nu har jag blåsor på tummen och pekfingret efter alla klipp med sekatören. Och då har vi ändå ett träd kvar att beskära. Blä! 

Passade också på att rädda en del lökar från skopan som anläggaren (förhoppningsvis) kommer med nästa vecka. Istället för att trycka ner dem i trygg jord gjorde jag en vårkruka till vår entrétrappa. Snödroppar, tulpaner, mossa och några grenar från äppelträden. Fint!

Nu är det vår! :)

Kommentarer

Postat av: Nalle

Publicerad 2011-03-14 00:08:30

Tänk att två så olika människor fungerar (nåja) så bra tillsammans, underbart!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela