Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Blommor på "postorder"

Publicerad 2011-05-04 21:39:29 i Trädgård,

Här har vädret varit kasst i några dagar nu. Trist! Vill ju ha fiiint väder så jag kan vara ute och "bygga trädgård". 

Häromdagen var jag så rastlös när det regnade ute. Vad ska jag göra nu då liksom?!?! Röja i källaren, gå och träna, stryka eller städa kändes inte som något alternativ. Satte mig istället framför datorn och loggade in på Tradera. Tänkte att där kanske det fanns någon som sålde plantor. Det blir ju lite dyrt att handla på handelsträdgården (Solhaga Garden är för övrigt min favorit här i stan) och jag känner typ ingen som har trädgård här där jag kan "sno" lite skott och småplantor. 

Och visst fanns det plantor att bjuda på. Många! Så klart måste jag testa och la bud på fyra auktioner. Vann två av dem och för ynka 42 kr fick jag tre plantor Jättedaggkåpa och en planta Brunpimpinell. Snabb betalning av mig och idag, två dagar senare, hade jag två små paket i posten när jag kom hem. Jippie!

Nu är plantorna planterade och förhoppningsvis blir det något av de små livet också. Det återstår att se. Oavsett vad, betydligt billigare än att handla "på stan". 

PS Har lagt bud på två nya auktioner idag. En planta Ormöga och sex plantor Revsuga (bästa marktäckaren tycker jag). Håll en tumme tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela