Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Gamla metoder

Publicerad 2011-05-21 22:33:00 i Trädgård,

Idag har vi kroppsarbetat! Mååånga timmar blev det in the "never-ending-digging-up-maskrosor-och-gräs-i-trädgårdslandsprojektet". Som tur är börjar det närma sig slutet nu, iaf med grävningen. Finliret med att göra rabatter och lägga sten är ju kvar. Men de aktiviteterna känns som rena semestern jämförelsevis med vad vi gör nu...

Varför vi envisas med att gräva för hand och inte hyr en jordfräs som gör jobbet på en kvart? Jo du, det finns två anledningar till varför vi hellre "handarbetar":
- Man blir stark.
- Jordfräs+lerjord=betong. Ogilla!

Även om jobbet var trist var det kul idag. Framförallt när vi testade en gammal plog som förra ägaren lämnat kvar. Kände mig som morbror Bertils gamla märr min syster och jag red på när vi var små ;) Men det var lääänge sen det, i Hälleström utanför Piteå.

 Sambon tyckte att jag också skulle "synas på bild" någongång. Så ok då, det måste ju vara rättvist...
Bild 1: Så här glad blir man på Solsidan när man varit ute en hel dag och grävt. 
Bild 2: Man är ju ingen beachbrutta direkt men nu är det ju nya favoritredskapet, plogen, vi vill visa. Inte jag i bikini...
 

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela