Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Hur kul kan det vara?

Publicerad 2011-05-25 21:21:41 i Trädgård,

Jag vet ju att en del av er läsare inte är intresserade av trädgård. Så, hur kul är det för er att läsa bloggen egentligen? Typ -12 på en skala? Alla kan ju inte gilla trädgård, det förstår jag ju! Men när t.o.m. sambon, som tidigare varit helt ointresserad, börjar snacka lavendel, purpurklätt, clematis och buxbom då finns det kanske en chans att även ni icke intresserade kan hitta nåt att inspireras av här på bloggen! 


En liten parentes från trädgårdtjatet kommer här:
Sambon var och handlade igår. På inköpslistan stod bl.a. fullkornsvällning (jag dricker det varje morgon, det lenar så gott i magen). När jag hjälper sambon att plocka upp varorna hittar jag mycket riktigt välling, fullkornsvarianten dessutom. Men på paketet står det "perfekt för aktiva och hungriga ettåringar". 
"Hallå, det är barnvälling du köpt!", säger jag.
"Ja, jag vet - men det står ju från 12 månader och uppåt. Och det är fullkorn...", säger sambon stolt!   


Bildtexter:
1. Har hittat en söt marktäckare i ett hörn. Den verkar den trivas bra och har spridit sig ganska rejält. Gilla! Är nästan hundra på att det är en skogsvallmo. Skogsvallmo säljs dyrtTradera har jag sett :) Jag kan bli rik!

2. Satte kullersten runt den livskraftiga klematisen som jag tror är en jackmanii. Tryckte också ner några småplantor av kantnepeta som jag hittat i "leråkern".

3. Har också satt sten runt "entrérabatten". Riktigt usel bild blev det men den får duga så länge. I mitten av rabatten ska jag ha något vintergrönt, en buske av något slag. Kanske en vitbrokig benved?

4. Gigantiska pionknoppar. Men hur ska du se det på bilden kan man ju undra? Skulle satt en tändsticksask eller nåt bredvid knoppen så du fått en känsla för storleken...Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela