Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

En spännande dag på jobbet

Publicerad 2011-11-28 20:53:27 i Allt och inget,

Om du är äckelmagad ska du sluta läsa nu...

Ja, idag var det inte jag som hade det spännande på jobbet utan läkarna som gjorde gastroskopiundersökning på mig. Själv hade jag varit nervös i flera veckor för undersökningen och goda vänners "Usch, det är det värsta jag gjort", "Gastroskopi, fy det är skitäckligt..." har inte direkt gjort det lättare. Tack för det kära vänner!

Det var en AT-läkare (under överinseende av en "riktig" läkare) som skulle göra undersökningen. "Jamen. Är det inte typiskt?" tänker jag som är skitnervös. Hennes första dag på jobbet och det är samma dag som jag ska undersökas.

Iaf, när jag ligger där med bitring i munnen, saliv rinnande från munnen, en 10-meters (trädgårds)slang hopsnurrad i magen och krampaktigt hållande en manlig sköterska i handen säger AT-läkaren:
"Alltså, var är vi nu? Är det här höger eller vänster sida. Jag förstår inte."
Jamen hallå! Är det en praoelev som rotar i min mage, eller vad är det frågan om?

Till slut tar den riktige läkaren över. Skönt! tänker jag. Men då säger han plötsligt:
"Nämen, vad är det här? Nåt sånt här har jag aldrig sett tidigare. Vad spännande!"
Nu får ni väl ge er! Om jag var nervös innan, är jag nu om möjligt ännu mer nervös. Vaddå, aldrig sett tidigare. Och spännande?!? För er kanske, men inte för mig...

En kvart senare är slangen ute och jag sitter på britsen och väntar på "domen". Läkaren säger att allt ser helt normalt ut. Men det som var så spännande då, säger jag lite försynt.
"Jasså det. Vet du, det såg ut som att du hade en extra mynning/öppning vid tolvfingertarmen, men det var nog bara en matrest".

Jojo. Ett pastarör kanske kan se ut som en mynning till en tunntarm...

Undersökningen gjorde faktiskt inte ont, men den var lite obehaglig. Det jobbigaste var nog deras avslappnade snackelisnack. Men det är klart, kör man ner trädgårdsslangar i magen på folk hela dagar blir man kanske lite loj och glömmer att patienten faktiskt hör vad de säger.

Kommentarer

Postat av: Maggie

Publicerad 2011-11-28 21:15:15

Det är otroligt - vilken upplevelse. Men sååå bra att allt är OK.Fin blogg du har.Kram

Maggie

Postat av: Åsa

Publicerad 2011-11-28 21:49:00

Ja, sånt där prat gör inte patienten mindre orolig precis. De borde kanske ha lite utbildning i hur man skapar en positiv miljö för oroliga patienter på undersökningsbordet.Skönt ändå att höra att allt såg bra ut, men du kanske ändå inte fått alla de svar du vill ha?Hälsar Åsa

Postat av: Marina

Publicerad 2011-11-29 19:03:18

Den där undersökningen har jag varit med och utfört på andra men jag har, tack och lov, inte genomgått den själv. Att stå och prata alltför avslappnat personal emellan kan jag tycka är lite respektlöst faktiskt. Skönt att det inte gjorde ont i alla fall och att allt verkade se bra ut.Hälsn. Marina

Postat av: Sofia

Publicerad 2011-11-30 14:15:35

Vilken fin blogg! Tänker följa dina åtaganden i trädgården.. har själv en som bara är... platt...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela