Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vilken häck!

Publicerad 2011-11-25 07:23:47 i Trädgård,

Eller - vilken brist på häck kanske jag ska säga. För inte är det någon grön och tät häck man vilar ögonen på när man ser längst bort i vår trädgård. Istället ser man grannens rangliga och fula plank. Trist.

Jag kan ju inte göra så mycket åt planket, men har grunnat på vad jag kan sätta som fond framför. Och nu vet jag vad det blir, det blir en avenbokshäck. Avenboken är vacker året om och kan hållas ganska smal. Kan inte det bli snyggt?

Häckar ska man väl helst plantera på hösten men läste precis att just avenbok kan planteras på våren. Där hade jag tur! För inte har jag hunnit med att gräva för häcken i höst ;)  


Bilden är från i somras när jag, för vilken gång i ordningen vet jag inte, täckte "högen" med tidningar...

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2011-11-25 19:16:32

Jag funderar också på en avenbokhäck eller en bokhäck men måste läsa in mig lite mer på skillnaden dem emellan. Jag tycker det är så fint med de bruna vissnade häckarna jag ser lite varstans nu men är osäker på om det är bok eller avenbok.Ha en finfin helg,Hälsar Åsa

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2011-11-25 22:51:13

Det låter som ett toppen förslag! Vad spännande att följa...

Vad fint ni fixar i trädgården, alltid nåt kul på G!

Önskar en toppen helg till dig,

Kram Sussi

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2011-11-26 16:13:37

Det kommer att bli ett lyft med en häck där! Det borde vara skottpengar på grannar som sätter upp sådana "Cheapy-plank" :-)))))Vilken litterärt intresserad hög du har. En riktig kulturhög.Annette

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela