Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Den sista måltiden

Publicerad 2012-07-15 08:01:13 i Trädgård,

 
Jag hann! Både ta ett foto i all hast och klippa mördarsnigeln med min, av sniglarna, fruktade sekatör. Jag har en sekatör som används enbart när jag går på snigeljakt. Ett klipp bakom huvudet är allt som behövs, sen är det godnatt liksom. Tack och hej då mördarsnigel! Kvar är en geggig sörja som åker ner i en plastpåse för vidare transport till soptunnan. Försöker göra samma visa var morgon och kväll för att hålla efter. Blä är det!
 
Undrar om just den här mördarsnigeln är nöjd med sin sista måltid. Citrontimjan! Kom på att jag läst att sniglar normalt sett inte gillar timjan, men det verkar ju inte gälla våra. Inte nog med att vi har mördarsniglar. De vi har är dessutom onormala...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-07-15 09:35:54

Han/hon har kanske inte läst att man inte ska gilla timjan om man är mördarsnigel.
Vilken äcklig syssla du har två gånger om dagen men jag förstår att du gör så.
Hemskingar de där sniglarna!

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-07-15 15:46:49

Urk för mördarsniglar! Här hemma har vi inga sådana, tack och lov. (Peppar, peppar kanske jag ska säga...) Däremot en massa andra sorter, både skogssniglar och snäckor av olika slag. De tuggar dock inte i sig med samma framfart.

Ha en fin söndagseftermiddag!
/Anna-Karin

Postat av: Millan

Publicerad 2012-07-15 22:05:46

Svärfar var ute igår och klippte itu två sådana hos mig. Jag var glad jag fick lite hjälp och jag hoppas på att de inte har några kusiner med sig för de var nr 3 o 4 i år som vi hittat.

Ha det gott!!

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-07-15 22:37:44

Bra jobbat. Här hemma lever sniglarna också loppan minsann och jag går mina "jaktrundor" morgon och kväll. Och ibland lite där emellan.
Kram Åsa

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-07-16 11:12:12

Tvi vad äckligt det är! Vi har inga sådana här. Ännu får jag väl säga, för grannbyn 1 km bort har så det räcker för oss också.
Vi passerar (nästan) ditt hus på onsdag eftermiddag. Tänkte att jag kommer och lämnar lite vintergröna då. Är ni hemma ca14.30 så säger jag hej också, annars ställer jag dem bara utanför om det är ok.
Kram Ulrika

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-07-21 06:30:27

Usch och bläh! Jag är tacksam för att vi bara har vinbärssnäckor som inte är så aggressiva. Mamma däremot klippte 200 st skogssniglar i stugan härom kvällen! Lycka till med dina massmord!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela