Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Snart gungdags

Publicerad 2012-07-24 09:07:58 i Trädgård,

 
Att en gammal träsoffa kan ta sån evinnerlig tid att måla! Jomen, det går nog på en timme eller så tänkte jag. Men näe då. Dryga två och en halv timme tog det att bara grundmåla. Visserligen tycker jag det är jättekul att måla, men suck så många små-pill-ytor det är. Täckmålningen tog inte alls lika lång tid, men det berodde nog delvis på att jag fuskade och inte målade undersidan ;)
 
Kulören vi valt heter Herrgårdsgrön och kommer från Demidekk. Tanken är att alla växtstöd, cykelskjul och soptunneskydd ska få denna kulör. Bilden gör inte kulören riktig rättvisa men den är mild och behaglig för ögat och kommer att passa fint ihop med både huset och växtligheten. 
 
Ett varv täckmålning återstår innan soffan ska soffan hängas upp i pergolan. Snart dags för gungläge i den härliga skuggan alltså! Och vilken perfekt timing dessutom. Det varma sommarvädret har ju precis dykt upp och då söker jag mig allt som oftast till skuggan. Värmen och jag är inte bästisar direkt. Det får gärna vara sol och fint, men mer än 20-22 grader varmt behöver det väl inte vara? Man blir ju bara trött... ;)  

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-07-24 11:03:51

Att måla tar alltid mycket längre tid än vad man tror. Fråga mig. Jag har fortfarande inte kommit halvvägs med mitt plank!

Kommer nog att bli härligt att gunga där i pergolan. Men jag måste säga att soffan ser guldfärgad ut i min dator. Coolt, men jag tror att en mild grön nyans är bättre.

Njut av sommarvädret. Kram!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-07-24 21:39:26

Behöver jag säga att jag diggar färgvalet? ;-)

Själv äääälskar jag värmen och stod bara ut på jobbet i två dagar efter semestern. Resten av veckan tar jag ledigt igen! Ska se om jag kan få tummarna ur och måla några fönster, som inte blivit målade under den regniga semestern.

Gunga lugnt!
/Anna-Karin

Postat av: ANNA

Publicerad 2012-07-25 02:46:49

Så himla fint det kommer att bli, önskar att jag hade haft en veranda med gunga.
Färgen blir kanon!
Kramisar

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-07-25 10:12:18

Snygg soffan blev!
Kul när det är klart iaf.
Vad snyggt det blir hemma i er trädgård! Det är så kul att hänga med i förändringarna hos er :)
Kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela