Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Festiva Maxima

Publicerad 2012-06-19 21:38:24 i Trädgård,

 
Kom hem ikväll efter två dagars bortavaro och oj oj oj vad det hänt mycket både här och där i trädgården på den korta tiden. Jag lovar! Jag ska aaaaldrig mer åka bort...iaf inte i samma veva som pionerna är på väg att blomma upp (inte blomma ut alltså...).
 
De vita (gigant)pionerna blommar, och doftar fantastiskt, i entrérabatten just nu. Den rabatten är den enda som finns kvar sedan förra ägaren, men eftersom jag inte har några planer för den ännu har jag inte brytt mig om den överhuvudtaget. Den har bara fått vara liksom. Med ogräs och allt. Ingen gödning, jordförbättring eller vattning. Men med tanke på växtkraften i bl.a. de pioner som finns i rabatten känns det som att "den" couldn't care less liksom...
 
En fråga: Vet du vad pionen med sitt rödstrimmiga inre heter. 'Festiva Maxima' kanske?
 
 
Förresten. Tusen tack för kommentarerna om stenläggningsprojektet. Det värmer!
 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-06-19 22:14:42

Mon dieu, vilken skönhet! Kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet, men känner instinktivt att jag också borde ha en sådan...

Passar på att önska dig och "guben" din en fin midsommarhelg!

/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2012-06-19 22:36:54

Nej, inte kan du åka hemifrån!
Jag har en vit doftpion med röda strimmor men jag vet inte namnet på den. Har nog fått den av mormor för en massa år sedan. Mons dupont har jag skrivit som eventuellt namn på min lista.

Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-06-20 09:28:31

Så vackra de är pionerna! Har ingen aning om din namn fråga på din ena, tyvärr.
Det är bara min Dillpion som blommar ännu uppe hos mig.
Kul att få se bilde från din inspirerande trädgård!
Kram Sussi

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-06-20 14:38:23

Kan tyvärr heller inte hjälpa till med pionnamn. Är usel på att lägga växtnamn på minnet. Hittar på egna ibland :-) Vackra är de i alla fall de där pionerna. Önskar och hoppas att mina vill växa till sig. Två blommor blir det i år. Det är fina två det.

Hälsar Åsa

Postat av: Karin

Publicerad 2012-06-20 19:27:35

Tror absolut att det kan vara en Festiva Maxima du har som blommar så skönt. Det är faktiskt en sort som jag inte har (ännu!).
Stenläggningen blir verkligen bättre än bra. Vad duktig du är.
Kram!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-06-28 00:29:30

Jag håller med om att det ser ut som Festiva Maxima. Den är ju rätt vanlig också så det är inte någon särskilt modig gissning... :) Finns med på min inköpslista gör den också. Ska bara få ordning på jordhögarna, men sen så...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela