Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Pippifavorit

Publicerad 2012-06-01 21:59:27 i Trädgård,"Städa, städa varje fredag och så varje juuul. Det tycker jag är kuuuuul". Fredagkväll, ösregn och en aningens överskottsenergi. Då skurar vi (jag då alltså, sambon vill ju inte förstöra frissan i regnet...) trädäcket med såpa. Lika bra att köra på innan fredagskoman sätter in.

Har läst, jag vet inte hur många, foruminlägg på nätet om hur man behandlar ett tryckimpregnerat trädäck. Det finns många bud om vad som är den bästa behandlingen. Förstår att många tvättar och oljar in trädäcket varje år, men det verkar jobbigt tycker jag. Läste också att kraftfulla högtryckstvättar kan förstöra fibrerna i träet. Så högtryckstvätt gick bort. Men i flera inlägg stod att behandling med såpa gör trädäcket ljusgrått och matt. Det lät bra så såpa fick det bli! När regnet slutat ösa ner och trädäcket torkat får vi välan se resultatet.

Kommentarer

Postat av: Jag förstår att Kimmen inte går ut i regnet och förstör frisyren. Det tar ju många timmar att fixa till :) Hälsningar f d arbetskamrat Helén. Ha det gott och önskar en trevlig helg

Publicerad 2012-06-01 22:15:12

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-06-01 23:22:09

Flitig som en myra!

Grattis till vinsten hos Anna vatenkanna!

Tyvärr kommer det inga växter till dig i helgen (inte från mig i alla fall) I början på nästa vecka hoppas jag på att kunna få dem levererade till NÖ Skåne.

Vi hörs!

Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2012-06-02 19:13:17

Men oj, hur mycket överskottsenergi hade du??? Hoppas du blev nöjd med resultatet i alla fall.Kram

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-06-02 21:29:37

Vi har alla olika tankar om fredagsmys........;)Grattis till elefjanten, min vän i Vresrosorna vann en oxå! :))))

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-06-03 09:33:23

Var kommer all energi ifrån? Själv var jag ute i ösregnet igår och grävde upp tre hinkar maskrosor. ;-)Tror det blir jättebra att såpskura trädäcket. Har också tänkt prova det. Teakmöblerna skrubbar jag med såpa istället för att olja in och dom blir superfina. Ljusa och lena.Idag regnar det inte. Tjihoo! :-)/Mia

Postat av: Inger

Publicerad 2012-06-07 23:19:17

Hej

Såpa funkar bra jag lovar, brukar skura vårt däck i Falkenberg varje vår och höst med såpa och det är lent som sammet.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela