Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Ut eller upp?

Publicerad 2012-06-16 11:15:19 i Trädgård,Det har väl knappast kunnat undgå någon att fotbolls-EM pågår just nu och även om mitt intresse är relativt svalt så läser/hör man en del. Men i just detta EM har jag hittills sluppit läsa eller höra ett speciellt uttryck - blomma ut!

"Han ser ut att vara i god form och har verkligen blommat ut inför mästerskapet". Synd för honom, tänker jag. Att formtoppen är över innan mästerskapet börjat... Att blomma ut betyder ju blommat klart. På väg att vissna. Inget annat.

"Blomma upp" eller "slå ut i blom" är väl det de egentligen menar.

Här på Solsidan har alliumbollarna precis haft sin formtopp och alltså blommat ut. Pionerna däremot är på väg att blomma upp.

Oj, vad det är härligt att "dryga sig" på sin egen blogg - och för en gångs skull vet jag att jag gjort ett inlägg som uppskattas av min sambo - a.k.a. språkpolisen!  :)  

Kommentarer

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2012-06-16 19:15:06

haha, visst är det roligt det där med olika uttryck. Folk bara säger och säger så blir de vedertagna. Nä, blommat ut är ju kanske inget superlativ direkt...

Tänk att du fick en GRÖN vattenkanna. Den finaste färgen tycker jag. Roligt att få se den i sin rätta miljö :-)

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela