Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Näva eller ogräs?

Publicerad 2012-06-03 10:30:35 i Trädgård,Lika bra att fortsätta medan energin och jag är i harmoni. Så kände jag igår och rensade därför ogräs hela dagen. Här är mycket bar jord och det innebär mycket ogräs, men bara tills marktäckarna tagit över. Det är tanken iaf. Och det är ju ändå nåt meditativt över ogräsrensandet? Nu skakar du kanske på huvudet och tänker  "Hon har inte alla bestick i lådan den där". Men jo, det har hon! Men om hon varit utan trädgård hade hon kanske förlagt besticken... Ogräsrensande är tidsödande men inte så tråkigt ändå. Det blir ju fint liksom. Eller?

I början av veckan hade jag en vän från gamla hemstaden Helsingborg på besök. Hon hör till de som gärna vill ha en fin trädgård men med typ inget underhåll. Vi kom in på det där med ogräs. När hon berättade att hon besprutade/använde gifter för ogräset i trädgården stirrade jag på henne som om hon vore galen. Gifter!? Not in my garden! Här är det handkraft som gäller.

Men hur gör jag med växten på bilden. Rensa bort eller spara. Jag vet inte om det är ogräs eller en näva? Eller nåt annat. Vet du?


Nä du, nu är det dags att sätta sig på det nyskurade, ljusgråa och lena trädäcket med en kopp kaffe. Njuta måste man också göra! Trots ogräs i massor.

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-06-03 12:15:02

Du och jag har nog våra bestick i samma låda, för jag tycker också att det är otroligt meditativt att rensa ogräs! Trots det har jag, liksom du, planterat marktäckare som jag hoppas ska ta över det jobbet framöver. Vi kan nog alltid hitta på något annat att dra i!Ha en fin söndag!

/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2012-06-03 19:48:18

Ja, ogräsrensning är bra för ja, hela kroppen tror jag i alla fall hel knoppen. Jag höll föreläsningar för ett par år sedan och bla en som hette "Kan man rensa hjärnan samtidigt som man rensar ogräs?". Det kan man absolut! Jag mår så bra när jag rensar ogräs, och gör annat trädgårdsarbete.Den där nävan ser jag som ogräs och den tar jag bort. Smaken är ju som baken iofs. Gift används inte här. Nej tack! Handkraft gäller.Ha det så bra!

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-06-03 19:59:59

Ogräsrensning hela dagen här, så i kväll måste jag vara oerhört kontemplativ.... Pizza och vin som belöning nu!Härligt att få leka Gud i sin trädgård och bestämma vilka växter som är ogräs eller ej! Men så mycket Gud som din Helsingborgarvän tycker att hon är....nä, då har man gått över gränsen. Eller så tolkar jag det bara som om man är okunnig...Tjing

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-06-04 13:20:48

Ogräs eller ej men nävan är ju såå fin!

Håller med om att det är handkraft som gäller ;)

Och rogivande såklart!

Kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela