Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Jättepersilja

Publicerad 2012-06-09 22:09:26 i Trädgård,Alltså. Jag är drygt en och sjuttio lång. Min slätbladiga persilja som planterades förra året når mig snart upp till brösthöjd. Och det är kanske sisådär en 120 cm. Är det normalt? Att en persilja blir så hög?

Googlar, som vanligt, och hittar info om att den blir drygt 25 cm hög. Inte ens om jag skulle stå på knä skulle det bli dryga 25 cm till brösthöjd. Det är en monsterpersilja med andra ord. Trist bara att ha så mycket persilja och inte ens tycka om det. What a waste!


PS
Lycka att ha ett rensat och städat garage/förråd. Idag är vi lyckliga! :)

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-06-10 10:04:40

Härligt att ni är lyckliga!Jag har aldrig hört om en så stor persilja. Kan det ha blivit fel, så att de tär något annat. Libbsticka blir ju hög och liknar bladpersilja i bladen.Kram!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-06-10 19:30:08

Verkligen ett monsterexemplar! Kan väl inte betyda annat än att den trivs hemma hos er!Så himla fint ni gör i er trädgård! Tittar girigt på all den fina stenläggningen, på den fina trägungan och alla vackra rabatter. Hårt jobb ger verkligen lön för mödan!Ha en fin söndagkväll!

/Anna-Karin

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-06-10 20:57:07

Oj oj oj vilken växt kraft...... Hittade hit till din blogg av en slump och det var en häftig blogg som sticker ut och med en massa inspiration, härligt;)Ha en fin kväll/Kram Lussan

Postat av: Lussan

Publicerad 2012-06-10 20:59:14

Oj oj oj vilken växt kraft...... Hittade hit till din blogg av en slump och det var en häftig blogg som sticker ut och med en massa inspiration, härligt;)Ha en fin kväll/Kram Lussan

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-06-10 21:20:23

Just mina funderingar det där....i mitt land har det i år kommit upp något slätbladigt persiljeliknande, selleriliknande, libbstickeliknande högt vackert och som blommar nu! Vad i hela friden är det. Inte är det den slätbladiga persiljan för den dukade under i vintras....eller...smaken är stark och åt den slätbladiga till... OM det skulle vara att det är den slätbladiga persiljan som beter sig såhär på år två är det underligt att den flyttat på sig...Får du någon klarhet så får du gärna delge mig!

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-06-11 12:54:22

Oj vilken persilja! Tro om du inte har en libbsticka där, ser ut som en sån.

Vad fint du gjort på så kort tid i din trädgård, gillar det skarpt!

Kram Sussi

Postat av: Linda

Publicerad 2012-06-11 19:35:54

Hej, jag vill bara säga att jag tycker din blogg är toppen. Jag får mycket inspiration av den till vår trädgård. Tycker din trädgård är så fin o charmig. Hoppas min blir det vart efter. Numera är den en plan leråker. Så jag känner igen mig i dina kommentarer om lergods ;)Blogga på!Hälsningar Linda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela