Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Är det inte det ena...

Publicerad 2012-05-23 21:54:08 i Trädgård,Dom här gorgeous buxbombollarna skulle inte jag ha nåt emot att ha i min trädgård. Inte alls! Men det är nog inte så troligt att det någonsin kommer att hända. Jag har ju, i likhet med många andra, tvingats gräva upp ett antal buxbom (mina inte så gorgeous som ovan dock) p.g.a. svampsjukdomen Cylindrocladium buxicola.

Några bollar och en halv häck verkade ändå ha klarat sig från svampsjukdomen. Efter extra varsam omvårdnad tog de plantorna sig riktigt bra. Gröna, fina och massor med nya blad. Tills jag tog en närmre kik igår. Fortfarande gröna och fina men nu med hyresgäster. Ullöss! Vad jag läst mig till är de ena svårbekämpade rackare. Suck. Är det inte det ena så är det det andra. 

Några bra tips på hur man får bort ullössen snabbt och lätt? Jasså inte! ;) 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-05-24 21:43:19

Jag gissade allt att du var ute och reste! Prag är en fantastisk stad; det ska bli kul att kanske få höra/se mer om det framöver.Måste säga att jag sörjer det faktum att man inte ska/kan/bör handla nya buxbomplantor. Det är ju så fint! När jag var i Blekinge i helgen sålde de bautastora klot för inga pengar alls. Men, men...Lössen har jag tyvärr inget botemedel mot. Såpvatten, kanske? Det brukar ju funka på det mesta.Må så gott!

/Anna-Karin

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-05-24 23:10:54

Inga tips tyvärr, precis som du gissade.

Har icke ägt nån och nu vet i sjutton om jag vill ;)

Får njuta hos andra!

Kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela