Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tulpanfeber

Publicerad 2012-05-13 21:05:44 i Trädgård,Först nu börjar jag fatta hur vackert det är med tulpaner. Det har liksom gått mig helt förbi tidigare. Tror det beror på att jag i min förra trädgård sätte några lökar men de kom aldrig upp. Istället för att försöka på nytt intalade jag mig att jag inte gillade tulpaner. Logiskt agerande va?!

I höstas (väldigt, vädigt sent) planterade jag diverse lökar på några ställen men trots den sena planteringen blommar de så fint nu. Tänk så mycket fint jag gått miste om tidigare år. På bilden har precis den ljusrosa "Angélique" börjat slå ut i höstrabatten. Inser nu att jag måste trycka ner minst det dubbla antalet till hösten för att det ska "se något ut", men man får ju börja någonstans.  


I bakgrunden kullen som igår fick ett stort tillskott av vintergröna. Fortfarande ser det ut som en jordhög, men den ska nog bli grön så småningom. Som sagt, man får ju börja någonstans.

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-05-13 21:54:11

Japp, vackra var ordet. Jag har lyckats gömma undan några skönheter från rådjuren och går till mitt "hemliga tulpanhörn" och njuter lite nu och då :-)Hälsar Åsa

Postat av: Marina

Publicerad 2012-05-14 18:00:03

Tulpaner är så fina och jag gillar att det finns med olika blomningstid. På så vis kan man ha tulpaner ganska länge.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela