Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tandfén

Publicerad 2012-05-07 20:50:23 i Trädgård,Vete tusan hur det gick till, men idag blir det ännu en närbild. Vill bara visa hur ledsna och hängiga de 7.239 maskrosorna blev när jag, med hårdhandskarna, drog upp dem med rötter och allt. Det kan dom gott ha...

Efter maskros-slakten var det dessutom absolut nödvändigt för mig att ta tag i ett av sambons icke gjorda jobb (vilket händer titt som tätt). Han har EN trädgårdsuppgift - klippa gräset. För två veckor sedan började jag. "Älskling lilla, det är dags för premiärklippning av gräset. Det har du väl koll på?". Nu ljög jag. Så sa jag INTE. Vad jag sa tänker jag inte skriva här, men det finns inte en chans i världen att han missat budskapet...

Det är asjobbigt att klippa en vildvuxen gräsmatta med handjagare. J-a skitsambo tänkte jag under nästan hela klippningen. Fast ilskan var bra i det här fallet, eftersom det gav lite extra kraft ;)


Lite synd om sambon är det ändå idag eftersom han opererat en tand och nu har värsta tandvärken. Stackars, stackars liten. Han hoppas nog att tandfén kommer med en peng som tröst imorgon, men vi får väl se om hon fortfarande surar över en icke klippt gräsmatta...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-05-07 21:47:30

Vilken underbar bild!Ja, lite synd är det nog om sambon men han kan ju klippa gräs när det slutat göra ont.Kram

Postat av: turid

Publicerad 2012-05-07 22:37:54

Du kan bruke maskros(løvetann) bladene som vitaminer til blomsterjorda. Stikk de ned i rabatten(blomsterbedet).Jeg har lest at det er en vitaminbombe til jorda.

Jeg leser din blogg og jeg liker den veldig godt især når det gjelder hagestell!!

Postat av: Mina gröna Tankar

Publicerad 2012-05-07 22:56:43

Som jag alltid har sagt, håll gubbarna igång för så fort dom sätter sig ner får dom ryggont och tandvärk...

Postat av: anna

Publicerad 2012-05-07 23:31:22

Haha stackars lille mannen.

Varför är det alltid så att dem har en, högst två uppgifter i trädgården? Gräset och ev häcken.

kram

Postat av: Millan

Publicerad 2012-05-08 08:10:56

En tia, max, är vad en gammal tand är värd i dag så det är knappt nån ide att vänta på tandfen. Så säger jag till mina ungar iaf ;)Ha det gott!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-05-08 21:02:14

Haha, jag skrattar igenkännande åt dagens inlägg! Min gubbe gör inte heller speciellt mycket i trädgården. Jäkligt osmidigt av mig att kära ner mig i en karl som är allergisk både mot gräs och mot pollen... Fast förra veckan klippte han faktiskt gräset (för att jag var yr i huvudet), iförd byggjobbarmunskydd, hehe!Den gröna färgen på mitt planteringsbord minns jag tyvärr inte riktigt färgnumret på. Tror att nyansen heter "Skogsgrön" och kommer från Alcro. När det blir mer framkomligt i ladan (någon gång...) ska jag se om jag har färgburken kvar.Må så gott!

/Anna-Karin

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-05-09 18:44:10

Hahaha! Här är gräset fortfarande oklippt. Gissa vem som borde ha tagit tag i det? ;-)/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela