Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Långblommare

Publicerad 2012-05-15 22:30:44 i Trädgård,Nu är det inte lång tid kvar innan knopparna slår ut på min favoritklematis. Jag får väl säga favorit tills vidare eftersom favoriterna (ganska ofta) byts ut allteftersom jag upptäcker någon ny skönhet. Men min kompis H brukar ändå säga att "här känner man igen sig" när hon kommer hit. Hon menar på att jag har samma växter, upplägg och stuk som i min förra trädgård. Det har hon nog rätt i, man har ju sin stil liksom, även om den förhoppningsvis utvecklats med åren. Om man nu kan säga att ens stil utvecklas?

Tillbaka till favoriten ovan. Det är en klematis "Montana Rubens". Snabbväxande, rik- och långblommande med små rosa blommor. Och jodå. Den fanns i den i förra trädgården också. Där klädde den delar av förråds- och cykelskjulets väggar och blommade typ året runt. Helt fantastisk! Här hoppas jag den ska trivas och snabbt klä in långsidan av fulgaraget...

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-05-16 13:22:24

Klematis är underbart! Och verkar funka i alla andras trädgård utom i min... Förstår inte vad jag gör för fel, för mina blir aldrig så där tjusigt frodiga. Nu håller jag tummarna för bättring i år, annars får jag komma och gå kurs hos någon som vet (= typ dig!).Ha en härlig Kristihimmelfärdshelg!/Anna-Karin

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-05-16 13:26:50

Du, väldans snygg färg på huset, förresten!

Och var har du hittat de där "braiga" runda klätterstöden som står i rabatten på sidan?/Anna-Karin (som är uttråkad på jobbet...)

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-05-16 17:52:40

Klematis är verkligen favoritblomman bland favoriterna.

Här växlar det också. Oftast är nog favoriten den som blommar för tillfället;-)

Ha det bra!

//Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2012-05-16 20:21:16

Den ser ut att bli jättefin! Jag har en som heter Snow Queen och den blommar också länge och tacksamt.Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-05-16 22:52:28

Vad långt ni hunnit och såå snyggt det blir! Färgval trädgård och allt, hur snyggt som helst.

Trevlig helg,

kram Sussi

Postat av: Karin

Publicerad 2012-05-17 10:58:12

Det där är en av mina favoritklematisar också men den verkar inte vilja fungera här hos mig. Tyvärr.Husets färg är supersnygg, tycker jag. Bra val.Ha en skön helg. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela