Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Oj, vad det blommar

Publicerad 2012-05-03 20:36:00 i Trädgård,Idag bjuder Solsidan på närbilder - igen. För att jag kan. Och för att reta sambon, "panorama-killen". 

Förra våren (den första i huset) kom det upp massor med vårlökar och vårblommor i en hörna, men denna vår har det fullkomligt exploderat i hörnet! Antar att det beror på att vi hyvlade bort gräsmattan förra sommaren och blommorna nu inte längre har någon konkurrens. Jag gillar den "vilda hörnan" och hoppas att växterna där sprider sig ännu mer till nästa vår!

Den söta cerise blomman på översta bilden finns i mängder i vilda hörnet och jag har hela tiden trott varit ett ogräs, sött sådant visserligen. Men icke. Idag lärde jag mig att det är vårärt. Vårärten är släkt med luktärten, men blommar tidigare och är flerårig. Hos oss finns den i flera olika nyanser från ljusljus rosa till mörkt cerise. Gissa om jag är glad över att jag ännu inte hunnit rensa i just det hörnet? Japp, det är jag...


Bilderna:
- Förgätmigej, kantnepeta, slätbladig persilja och vårärt
- Mitt i singelgången har en pion kommit upp och jag näns inte ta bort den.
- Vit nunneört som blommar redan nu
- Viol(?) och kantnepeta dyker upp mellan stenplattorna

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-05-03 22:24:53

Men fy så avis jag blir...hos er är det ju sommar!!!

Ljuvligt vackra bilder, som får mig att längta dit.

Kram Sussi

Postat av: Marina

Publicerad 2012-05-04 16:42:03

Det finns så många söta blommor! Jag skulle kunna tillbringa timmar med att bara krypa runt och njuta av alla sötingar.Kram

Postat av: Mina gröna Tankar

Publicerad 2012-05-05 09:08:33

Härligt med lite lagom busiga ungdomar....växter, menar jag. Den där frösådda pionen, den måste du fortsätta att visa oss utvecklingen på!

Postat av: Helena i Ludvika

Publicerad 2012-05-05 17:34:55

Vilka fantastiska närbilder...Färgerna är helt fantastiska, man blir riktigt glad av att se dom! Hälsa "panorama-killen" från oss i Ludvika..:)

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-05-05 21:53:17

Nog känner man att livet återvänder dagar som dessa!

Helst vill jag vara i trädgården hela tiden; hoppas vädret håller i sig imorgon också.

Må så gott!

/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela