Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Svampfärg

Publicerad 2012-05-08 21:35:58 i Husrenovering,Tjoho! Idag bestämde vi oss för vem som ska få lägga om vårt tak. Efter lite funderande bestämde vi oss för att anlita de som gjorde grannens tak, HVH-bygg. Grannen var nöjd, jag fick förtroende för killen och priset var ok. Vi skriver imorgon och sen börjar de redan på torsdag. Snabba ryck med andra ord! 


Eftersom hantverkarna i samma veva ska byta till liggande panel på utbyggnaden (resten tar vi nästa år) blev det helt plötsligt brådis att välja kulör till fasaden. Ingen lätt uppgift. Det finns ju några att välja på.

Det kommer att bli rött tegeltak med vita vindskivor, rännor och stuprör. Även fönster, foder och dörr är vita. Återstår kulör på fasaden alltså. Till 99 % blir det en ljus beige/grön eftersom vi (läs: jag) vill ha en varm, traditionell kulör som inte sticker ut för mycket. Det ska passa till husets stil och samtidigt harmoniera med det gröna i trädgården.

Var på färgaffären idag och fick bra rådgivning. Kom hem med en provburk av Beckers Champinjon. Svampbeige?! Ja, varför inte?

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-05-09 18:29:28

Jaha, så kan en färg också heta. Måste vara kreativa människor som kommer på alla färgnamn.

Blir nog snyggt tror jag.Kram

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-05-09 20:22:30

"Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp...", kan du ju sjunga sedan när du sitter i ditt nymålade champinjonhus.Idag har alla firmor som ska ha det fått infon inför offerten till vår takomläggning om några veckor.... Här blir det svart. Takpannorna alltså.

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-05-10 07:35:13

Vad kul att få tillfixat, så fort dessutom!

Spännande färg val, jag tror det blir super fint på din beskrivning.

Lycka till, kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela