Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vintergrön vintergröna

Publicerad 2012-05-12 10:26:34 i Trädgård,Du vet Gekås i Ullared? Deras plastpåsar (eller plastkassar som skåningarna säger) är riktigt stora och rymmer mycket. Igår var vi helt "Plötsligt i Vinslöv" och hittade två plastpåsar fulla med vintergröna. Nu står plantorna på altanen och väntar på att bli planterade på kullen bakom garaget. Det får bli min prio för dagen eftersom det fuktiga vädret och halvstormen utomhus INTE är idealiskt för att stå på en ranglig stege och måla fasaden. 

De upphittade vintergrönaplantorna är en del i växtbyteinlägget jag skrev om för ett tag sedan. Plantorna har jag fått av Ulrika med bloggen Vardag, trädgård & lite av varje! Och oj så glad jag blev för det. Tack snälla Ulrika! Nu kommer nog en fjärdedel av kullen att bli täckt bara sådär. Vilket ger mig (oss?) mindre yta att rensa ogräs på. 


Jag ska inte trötta ut dig med bilder på kulörprover. Idag. Men färg är inköpt och till sist blev det en nyans ljusare än nummer tre i förra inlägget. Klockren kulör tycker både sambon och jag.

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-05-12 18:49:53

Det ser ut på bilden (i inlägget om kullen) som att det kommer att gå åt en del vintergröna. Jag hör av mig nästa gång en transport ska ske härifrån till Vinslöv så kan vi se om du vill ha mer och har tid att ta hand om det just då. Här finns som sagt en del att ta av, någon tidigare ägare måste ha haft vintergröna och lagerhägg som absoluta favoritväxter.

//Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2012-05-13 20:57:39

Så bra att ni är överens om kulören till huset. Kan ju blir tråkiga diskussioner annars!Kul att du fått tag i fler växter efter din efterlysning om byte.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela