Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Barkfläcken

Publicerad 2012-10-12 19:43:00 i Trädgård,

 
Det verkar som att jag får skylla mig själv den här gången! För ett tag sedan skrev jag om svampar på syrenen och idag är det dags för ännu en svamp. Eller jag TROR i alla fall att rosen 'Polstjärnan' råkat ut för svampsjukdomen barkfläcksjukan. 
 
Ok, det BEHÖVER inte vara mitt fel, men tydligen gynnas svampen av överdriven kvävegödsling. Och det är troligt att rosen fått några nävar för mycket hönsgödsel. Men jag glömmer ju hela tiden om jag har, eller inte har gödslat. Får se till att hitta ett system för gödslingen nästa år. Arghh!
 

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-10-12 21:38:02

Pi så trist! Dessa sjukdomar kan vi verkligen klara oss utan. Men iofs är det kanske svårigheterna som gör sporten :)

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-10-12 23:54:51

Men du... det är ju faktiskt inte ditt fel om naturen jävlas ibland. Håller tummarna för att de elaka svamparna fryser ihjäl. KRAM!
/Liv

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela