Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Kök med utsikt

Publicerad 2012-10-07 18:14:00 i Trädgård,

Ett av mina krav när vi letade hus var att man skulle ha utsikt över trädgården när man stod vid diskbänken. Och visst. När vi fick tillträde i augusti 2010 fanns utsikten där, men om den var så mycket att hurra för vet jag inte. Man såg så gott som bara en rad med dåligt underhållna spaljerade äppel- och päronträd vilka skymde hela trädgården. Så kan man  ju inte ha det!

Sagt och gjort. En stubbfräsare och ett antal träd mindre ser utsikten ut så här. Inte så mycket bättre kanske, men nu kunde iaf trädgården börja byggas upp igen. 
 
Vi var inte så drastiska att vi tog bort alla träd! Tre äppelträd sparades men så många som sju togs bort. Detta för att vi skulle bygga trädäck men också för att träden var placerade så att trädgården liksom delades i två delar. Och det kändes inte alls bra. 
 
Fast det var tur att vi inte kommit längre i uppbyggnaden för veckan efter fotot togs kördes i princip hela trädgården sönder när vi dränerade/isolerade. Våren därefter byggde vi trädäck och den aktiviteten gick också ganska hårt åt trädgården... 
 
Och nu, två år senare, ser det ut så här (ursäkta oskärpan). Tycker aldrig att det man vill och planerar göra hinns med, men visst har vi ändå kommit en bra bit på väg? Vägens riktning framöver vet jag inte så mycket om. Det finns planer i massor, men de ändras stup i kvarten. Pergolan och trädäcket kan iaf känna sig stensäkra på att få vara kvar :)
 
"Kravet" på mig själv under hösten/vintern är att alla foton S-K-A sorteras och kategoriseras. Kanske kan jag då hitta ett kort på hur utsikten från köksfönstret var hösten 2011...

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-10-07 19:33:50

Vad fint det har blivit! Och vilket jobb ni har jagt ner... Tycker bilden från september 2010 är rolig... jobbade ni så hårt att skottkärran gick sönder eller vad är det för hjul som ligger där och skräpar :-)
Kram / Liv

Postat av: Marina

Publicerad 2012-10-07 19:54:38

Vilken förändring! Men varför tog ni bort lilla växthuset?

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-10-07 20:00:32

Otroligt kul med före-och-efter-bilder! Det är lätt att glömma hur mycket jobb man faktiskt har lagt ner. Det där har ju verkligen blivit en förändring till det bättre; du är allt en riktig trädgårdsdesigner du! (För jag är fördomsfull och tror att det är du, hehe!) Ny arbetsvecka väntar imorgon. Hoppas den blir bra! /Anna-Karin

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-10-07 20:39:21

Oj! Det var liksom.....lite mer lummigt förr när du tittade ut :))))

Postat av: Karin

Publicerad 2012-10-07 22:12:47

Wow, vilken förändring! Härligt att kunna titta ut över trädgården från diskbänken. Jag hade också en massa likande krav innan jag flyttade in här. Inte så många som faktiskt infriades. Förutom att tomten skulle vara stor då, för det stämmer ju med råge. Nästan för stor kan jag tycka ibland. Det går liksom inte att få till den där "nära" känslan som verkar finnas hos dig. Men man kan inte få allt, antar jag.

Kram! (Tur att man inte kan smittas genom cyberspace!)

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-10-08 09:51:09

Oj, vilken skillnad! Jättefint. Och vilket jobb ni lagt ner. Kul med före-efter bilder.
/Mia

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-10-08 15:06:39

Vilken otrolig skillnad det blivit!
Visst är det kul med planer, extra kul att hålla dem levande och ändra när man kommer på något bättre.
På min fotokurs nästa vecka ska vi gå igenom kategorisering och arkivering av bilder. Jag säger till om det är nå´t användbart!
Ha det bra
Ulrika

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela