Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Kombo

Publicerad 2012-10-22 22:30:00 i Trädgård,

 
Ena veckan är det stjärnflocka och randgräs. Nästa är det daggkåpa och stor ormrot. Veckan därpå är det vita pioner och rödbladig alunrot. Jag pratar så klart om växtkombosar. Favoriten bland växtkombosarna(?) skiftar ungefär lika ofta som jag säger "Åhh, det där? DET är min favoritblomma". M.a.o. flera gånger per växtsäsong. Antar att flera av er känner igen sig i det där. 
 
En ny favoritkombo har jag hittat i höst. Det är rosenplister och murgröna. Ursnyggt ihop på en större yta! Extra piffigt blir det tillsammans med pärlhyacintens smala blad. Fast pärlhyacinten måste ha blivit felprogrammerad för än är det väl inte vår... 
 
 
PS Till dig som försökte kommentera mitt inlägg igår. Det var inte du som hade otur, det var jag som klickat ur rutan "Tillåt andra att kommentera". Slarva! 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-10-22 23:20:05

Jodå, kombofavoriterna skiftar här också. En som jag minns från i våras, och som jag hoppas kommer igen om ett antal månader, är tulpanen ´Jackpot´ och alunrot. För säkerhets skull har jag satt mer av både den ena och den andra. Man vet ju aldrig vad sorkarna har tagit sig för med lökarna under sommaren.

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela