Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Grottfolket

Publicerad 2012-10-13 18:17:00 i Trädgård,

 
 
 
Du har helt rätt! Det är ingen större skillnad på de här bilderna trots att det gått två år mellan tagningarna. Men om du visste hur mycket gräsmatta som grävts upp, "skottkärrats" och lagts upp och ner på högen skulle du banne mig bli impad! Och inte bara det, flera lager av tidningspapper har jag också lagt ut. Överst ett lager planteringsjord med vintergröna som marktäckare. 
 
Den tidigare planen på att göra en blomsteräng på kullen finns inte längre utan istället blir det växtlighet med både höjd och bredd för att slippa se grannens plank. Tips någon?
 
En plan har jag däremot på hur jag ska få ut sambon i trädgården nästa år. Jag ska satsa på en kafegrotta. Det borde väl locka honom, storkonsumenten?

En kaffegrotta är en lägre berså där själva "muren" är av sten. Kaffegrottor placerades vanligen i trädgårdens bakre hörn, eller längs en långsida, i gamla skånska trädgårdar. 

Här blir det kaffegrotta à la Solsidan. Istället för stenmur blir det häck av något slag. En helt vanlig berså med andra ord tänker du. Jo, så är det ju, men kaffegrotta låter bättre, åtminstone som lockbete...

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-10-13 20:19:13

Jag e impad! Hela hörnet tycks ha fått en ny roll liksom, kullen vid kaffegrottan! Mer sånt i våra trädgårdar tror jag på, nu sattes min hjärna igång på högvarv, var ska min kaffegrottan va?

Postat av: Helén i Valje

Publicerad 2012-10-13 21:34:28

Jag tycker en kaffegrotta låter kanon och sedan en frågesportsrunda runt kullen :)

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-10-13 23:19:28

Här hemma kallar vi vår för kaffegropen. Ett rysligt trevligt ställe att sitta och fika, äta, slappa på...
Du har en stående inbjudan... :-)
Kram Åsa

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-10-15 19:06:24

Trevlig idé, det gillar jag :-) Och vilket jobb du lagt ner på den där kullen... Men hmmm, jag dricker ju inte kaffe trots min fina kaffeburk... Kanske man kunde ha en vingrotta istället ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela