Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rena yrvädret

Publicerad 2012-10-03 20:22:00 i Trädgård,

 
Stamma upp säger ni? Fick kommentarer om att jag skulle stamma upp yrvädersrosorna istället för att ta bort dem. Tanken hade faktiskt inte slagit mig, tur att jag får goda idéer och förslag av er läsare!
 
Efter en mycket noggrann "okulärbesiktning" kan jag konstatera att en av dem nog skulle funka som uppstammad. Men den som står närmast garaget, den kommer vi att ta bort. Inte bara för att den är mest ivägen utan också för att den står mitt i en stor rot/stubbe som måste bort. Vi gjorde ett försök i somras, men det var stört omöjligt att ta bort den med handkraft. Så om någon vecka kommer vi få maskinell hjälp att ta bort den. En av rosorna ryker då. Kanske två. Vi får se...
 
Hittade för övrigt en halvtaskig bild på hur yrvädersrosen ser ut när den blommar. Kanske finns det någon rosexpert som kan säga vad det är för någon. 

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-10-04 09:29:37

Kan inte hjälpa dig med namnet, men ack så fin!
Det är kul med alla tips och idéer man får här i bloggvärlden :)
Jag tror fullt på det du gör och att det kommer att bli såå bra. Önskar lycka till med både rosor och stubbars vara eller inte vara...
Sussi

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-10-04 20:33:48

Utsöta liten ros! Håller tummarna att den ena får en stam!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela