Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Svamptider

Publicerad 2012-10-06 13:30:00 i Trädgård,

 
Hösten är här och det är svamptider! Men här åker vi inte till skogen för att hitta dem utan det räcker att ta sig till den lutande syrenen på framsidan. Där finns det gott om svamp, fukt och mossa. I alla fall nere vid marken. Tycker det är märkligt för markytan runt syrenen upplever jag inte alls som fuktig. Men fukten kanske vandrar upp från jorden via rötterna på något sätt? Frågan är hur man ska förhålla sig till den här svampen, som vi ju såklart inte äter ;) Vacker eller ful? Jag har inte riktigt bestämt mig.
 
Syrens ökade lutning har jag skrivit om tidigare och den ser än mindre piggelin ut nu än i våras. Snart har den nog en vågrät position. Trist om det blir så. Jag hoppas verkligen att den pallar trycket ännu några år!
 

Kommentarer

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2012-10-06 16:01:16

Svampen är vacker men det ser ut som om fruktkropparna (alltså det vi kallar "svampar") kommer från stammen = att syrenens dagar är räknade då myecelet (den egentliga svampen) håller på att sprida sig i stammen. Tråkigt...

Kram

Postat av: Marina

Publicerad 2012-10-06 16:34:17

Tycker nog att det ser ganska fint ur men det låter ju illa när jag nu såg Annas kommentar.

Kram

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-10-06 22:00:45

Svamparna var snygga iallafall, men syrenen ser inte så glad ut, men inget lever ju i evighet heller även om man skulle önska det ibland... Kram
/Liv

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela