Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tor och jag

Publicerad 2012-10-20 19:56:00 i Trädgård,

 
Det känns som man legat av sig efter några veckors frånvaro från trädgårdsarbetet. Orken, eller är det motivationen, tryter snabbare än vad den gjorde i somras när (nästan) all vaken tid spenderades i trädgården. Nåja, min to-do-list blev iaf aningens kortare idag. 
 
En Miscanthus Sinensis (namnlappen fick jag inte med mig hem - arghh) fick nytt hem där den röda stegen står i mitt föregående inlägg. Där kan gräset bre ut sig både på höjden och bredden utan att störa något annat. 
 
Mellan de stora buskarna på framsidan (bilden längst ner i det inlägget) planterades två spireor 'Tor'. De blir 80-100 cm höga och blommar i vitt. Förhoppningsvis kommer de dölja både gunnebostaketet och bli fina ihop med doftschersminerna och deutzian.
 
 
Den där väderprognosen jag skrev om tidigare, den höll inte alls. Inte en endaste strimma sol har visat sig och några 18 grader har det inte heller varit. Trots det en regnfri och härlig höstdag! Hoppas på en väderrepris imorgon eftersom jag har (nästan spikade) planer för trädplantering på framsidan. Tre trumpetträd på rad är tanken. Groparna är grävda, återstår själva inköpet av träden...   

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-10-20 20:48:33

Du är inte ensam om att ha tappat motivationen... och här har det regnat hela dan! (blev ikeabesök istället) Hoppas din väderprognos visar sig imorgon så man får komma ut lite. Kram :-)
/Liv

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-10-21 07:49:50

Åååå trädgårdsinköp är ju bara det roligaste som finns! Lyckans dig!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-10-21 19:03:49

Nog blev det lite bättre väder idag, men ändå inte riktigt vad jag förväntat mig. Jag har iallafall varit ute och räfsat lite löv och tagit undan lite frostkänsliga prydnader. Kan hålla med om att aktivitetsivern har avtagit drastiskt med årstiden. Det verkar ju dock som om du har en hel del nya projekt på gång innan vintern kommer, - det ska bli spännande att se! Hoppas du får en fin start på veckan som kommer! /Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela