Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Mycket lera blir det...

Publicerad 2010-08-31 20:26:21 i Husrenovering,

Ja, jävlar vad mycket lera det blir! Dräneringskillarna har bara grävt i två dagar men redan ser "trädgården" ut som en enda stor lerhög, med det lilla huset mitt i. Bilderna är från igår. Glömde kameran idag men tänk dig lermassorna gånger tre. Och ännu har de bara grävt upp på en och en halv sida. Så litet hus, så mycket lerjord...

Det är häftigt att se vad två små grävmaskiner (eller vad det nu heter) kan åstadkomma på så kort tid. Samtidigt funderar jag på hur någon överhuvudtaget kan tänka sig att göra detta arbete FÖR HAND? Rätt verktyg, kraftfulla maskiner gör jobbet på en kvart jämförelsevis. Jo, jag vet att det kostar en slant, men just nu känns det verkligen värt det. Känner mig helt trygg med att grabbarna gör ett gott jobb! Idag gillar vi Fritz och Damian från Lysells Entreprenad
Egen skörd

Publicerad 2010-08-31 19:51:24 i Allt och inget,

Plockade äpplen i trädgården igår. Måste ju testa hur de smakar! Vi gjorde en paj som blev såååå god :) Superenkel att göra var den också.

Här kommer receptet:
6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör ihop med alla andra ingredienser förutom äpplena. Låt det sjuda någon minut så det "knäckar" till sig. Dessa skalar du, kärnar ur, skivar och lägger i en smord ugnssäker form. Täck sedan med smeten och baka pajen i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås.

Sista sommardagen?

Publicerad 2010-08-31 18:53:43 i Allt och inget,

Underbart väder i Kristianstad idag! Trots att det bara var åtta grader vid halv sju imorse blev det riktigt, riktigt varmt vid middagstid då syster och jag gjorde en tretimmars "Kristianstad by bike". Sightseeing på cykel är underskattat.

Syster har nu lämnat Kristianstad för en 20-timmars hemresa med tåg. Imorgon kommer hon hem till ett Skellefteå där hon troligen inte kommer kunna lapa sol som idag...

På måndag smäller det!

Publicerad 2010-08-27 19:03:41 i Husrenovering,

Det är då allt börjar – alltså RENOVERING på riktigt! Fr.o.m. då blir det riktiga hantverkare och ingen "låsserenovering" av mig och sambon. Dräneringskillarna börjar på måndag morgon och har med sig stora grävskopan! Och rörmokaren kommer och förbereder för att lägga nya rör för inkommande vatten. Vi har beslutat oss för att dra allt nytt vad gäller vatten och avlopp. När vi ändå håller på lixom...

Och redan på tisdag börjar snickarna invändigt med att riva badrummet och öppna upp för det nya köket.

Ska verkligen bli spännande och se hur det går och vi håller ALLA tummar för att de inte hittar några tråkiga överraskningar.

Nu kör vi! :)

Helgen är räddad!

Publicerad 2010-08-27 18:51:06 i Allt och inget,

Visserligen har jag redan kollat in den här på nätet, men nu har jag den i min hand. Helt annan känsla att bläddra på riktigt. Nu kommer jag bläddra sönder den i helgen. IKEA-katalogen har alltså kommit. Äntligen! :)

Och i morgon kommer syster på besök. Kul! :) Hon sitter på tåget nu och har en nätt resa på drygt 20 timmar framför sig. Vi gillar att åka tåg i vår familj! Miljövänligt, prisvärt och avkopplande...

Vi har bara planerat en aktivitet syster och jag. Och det är IKEA på måndag. Då tar vi släpet och bilen till varuhuset i Älmhult. Jag har varit där två ggr tidigare och gillar det varuhuset. Inte så stort och framförallt inte så mycket folk. Skönt!

Favoritserien!

Publicerad 2010-08-25 15:14:00 i Allt och inget,

Första avsnittet i måndags.
Totalt 25 avsnitt. 
Kanal 5.
Måndag till torsdag kl 19-20.

Yippie för en ny säsong av den enda serien värd att följa!
Biggest Loser, säsong 8 :) 

Om drygt tre timmar är det dags för avsnitt nummer 3...

Ny hobby ett måste?

Publicerad 2010-08-25 08:58:36 i Trädgård,

Min allra strörsta hobby är trädgård. Att det är en "lisa för själen" att gräva i jorden och se det man planterar gro och växa är vi många som vet! Och jag har verkligen sett fram emot att få göra om trädgården i det nya huset. Tänkte att det skulle bli härligt, inspirerande och livsbejakande (detta är ett ord jag aldrig använder, har fått låna det av sambon). I så positiva ordalag tänkte jag om trädgården fram till igår... 

Inför dräneringsarbetet, som förhoppningsvis startar på fredag, behövde jag flytta några växter som jag ville ha kvar. Bl.a. några kraftiga pionplantor, vackra höstanemoner och en gammal clematis med stooora lila blommor. Som sagt, det är väl bara att stoppa spaden i jorden. Hur svårt kan det vara? Det var så in i h-e svårt visade det sig! Rena betongjorden :( Kraftig lerjord som ingen brytt sig om på flera år. Varken jag eller sambon fick ner spaden i jorden mer än några centimeter. Jag blev skitsur och ville sälja huseländet - igen!

Någon som har en ny hobby att rekommendera?

Dagens boktips

Publicerad 2010-08-25 08:30:00 i Allt och inget,

Godmorgon!
Har varit fast i "läseträsket" några dagar...

EN VÄRLD UTAN SLUT av Ken Follet

"Många bad mig att skriva en fortsättning", har den brittiske thrillermästaren Ken Follett berättat om sin största framgång, Svärdet och spiran, den myllrande romanen om ett medeltida katedralbygge. Nu har han gjort det: En värld utan slut  återvänder till staden Kingsbridge och dess katedral 150 år senare.

Tack vare sin katedral har Kingsbridge blivit ett blomstrande handelssäte, vars välmåga nu hotas av stora händelser - digerdöden, hundraårskriget - och små: interna slitningar i klostret och köpmannagillet. Precis om i föregångaren ställs vetgirighet och fördomsfrihet mot maktlystnad och inskränkthet i en mustig, underhållande och våldsam krönika över människolivet i en medeltida stad.

Mitt betyg:
VK! (världsklass)HYPNOTISÖREN av Lars Kepler
I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

Mitt betyg: ERSV (en riktig sidvändare)ETT STRÅK AV RÖTT av Elizabeth George
Kommissarie Thomas Lynley har i sorgen efter sin mördade hustru gett sig av på vandring längs Cornwalls klippiga kust. Han har givit sig iväg utan identitetshandlingar och sin polisbricka har han lagt åt sidan. På sin väg uppför de slippriga stigarna råkar han på en kropp som ser ut att ha fallit från en hög klippa ovanför. Detta får Lynleys polisinstinkter att väckas till liv och han tar sig så småningom till en ensligt belägen stuga där han slår larm. För det är ett mord, det ser ut att vara ett simpelt sådant, men som i de riktigt bra och sinnrika mordhistorierna är det inte så enkelt som det vid första anblicken synes vara.

Mitt betyg: SD (så där)I LAGENS LIMO av Michael Connelly
Mickey Haller är försvarsadvokat och sköter jobbet från baksätet av sin stora bil, en Lincoln – modell limousine. Han är ständigt på jakt efter nya lönsamma fall för att ha råd med sin dyra livsstil.

En dag dyker drömklienten upp: den unge rike Louis Ross Roulet som anklagas för mordförsök. Haller ser stora möjligheter att vinna målet – och en avsevärd summa pengar, som kan hålla honom rullande ett långt tag framöver. Roulet räknar med att kunna glida förbi lagen i den gräddfil som stora summor pengar och skrupelfria advokater kan erbjuda.

Mitt betyg: ERSV (en riktig sidvändare)


texter och bilder från adlibris.se och bokus.se


Ved i massor

Publicerad 2010-08-21 22:44:27 i Källaren,

Har lyckats bli av med trägolvet via Blocket, "GRATIS om du plockar upp det själv!"
Han som ringde först kom förbi idag tillsammans med sin fru, sina tre barn, sin syster och systerns man. Alla sju(!) inpackade i en Volvo Combi. Med ett hästsläp där bak.

Mannen, H (en av mina allra bästa kompisar från Helsingborg) och jag slet som dårar i drygt två timmar för att få upp golvet. Det var slitigt för det var rejält ditsatt. Men till sist var allt borta  - även asfaboarden på väggarna och alla reglar :)

Varsin pizza och Coca Cola blev det därefter till H och mig. Inte nyttigaste maten med det var gott-gott! Kroppsarbete är härligt...

Morgondagen: Plocka bort kantstenarna från rabatterna. Sådana fina gamla rundade stenar! Rabatterna och stenarna ryker när de börjar dränera så vi får spara undan det vi vill ha kvar. Förutom kantstenarna ska jag gräva upp lite pioner, höstanemoner, kärleksört, stor vallmo och en härligt lila clematis. 


Här slits det hårt med att ta bort trägolvet i "gillestugan"

Ett gigantiskt badrum

Publicerad 2010-08-21 22:20:42 i Badrum,

Ja, det kan man väl knappast säga att vi har. Med sina 2,625 kvm (1500x17500) är det inget härligt spaaaa direkt, men faktum är att det just nu känns gigantiskt stort! Vi har nämligen tagit bort badkaret (Blockade det så klart!). Tänker inte visa några närbilder på vad vi hittade under badkaret, det vill du inte se. Nöjer mig med att säga att det såg för djävligt ut!

Nu återstår fnuleriet med att få till en planlösning så att det fortfarande känns gigantiskt, eller iaf lite större än "gå-in-backa-ut"!. Ingen enkel uppgift, men jag har hittat en planlösning som borde fungera. Kräver flytt av dörren, men tror det det kan bli riktigt bra! Se bilden nedan med den turkosa mosaiken. Planlösning som på bilden men materialen svart-vit-grått moasikgolv, vitt 100x100 kakel i duschen och övriga väggar vitmålade. Inget kakel förutom i duschen alltså. Duschdörren är en speciallösning för 45 grader. Ogillar ju duschväggar och duschkabiner men denna lösning gillar jag. Stilren och praktisk i ett. Ovanligt! ;)


Badrummet - före och efter.Tänkt planlösning i badrummet. Badrumsbild från Vi i Villa.

Arkitektskisser

Publicerad 2010-08-19 21:54:03 i Husrenovering,

Äntligen har vi fått planlösningsförslaget från arkitekten. Hon har fått med allt som vi pratade om, bra jobbat!
Nu kommer det ju ändå inte att bli exakt som i förslaget eftersom vi bestämt oss för att inte flytta källartrappan. Men trots det har vi stor nytta av hennes förslag. Spännande att se hur det kommer att bli i verkligheten!

Förslaget från arkitekten. Hoppas att det går att se hur det är tänkt. Skissen visar även önskemål om hur vårt trädäck i nivåer ska se ut. Får väl se om budgeten räcker till för det...Befintlig planlösningDela lika...

Publicerad 2010-08-19 20:17:10 i Allt och inget,

Du vet Heinekens Walk-in Fridge reklamfilm? Jag bara älskar den reklamfilmen! Skrattar lika gott varje gång jag ser den. Kolla in kroppsspråket på killen längst till vänster i filmen. Ungefär lika glad blev sambon när han såg att jag köpt en bananstubbe.

Bilden nedan visar hur det blir när sambon "delar lika". Gissa vilken bit jag fick?
Hur smakade det då? Gott, men inte lika wow som när man var liten...
Vad vi firade? Besöksrekord på bloggen. Otroliga ÅTTA unika besökare idag. Not bad! ;)

Mums – bananstubbe

Publicerad 2010-08-19 13:33:25 i Allt och inget,

Var på Coop Konsum i morse för att handla lite mat. I tårtdisken, som man ju så klart måste spana in, låg de på rad. Bananstubbarna. Vilken nostalgi! 

Kommer ihåg när jag var liten och mamma skulle lyxa till det. Då kom hon hem med en bananstubbe från Domus, som det hette då. Underbar vardagslyx! Vet inte om syster M gillade dem lika mycket, men jag minns att jag älskade dessa stubbar som faktiskt var ännu godare dagen efter. Köpte ingen i morse, men ska banne mig gå ner och köpa en i eftermiddag. Vardagslyx en torsdagkväll!

Spräckt budget?

Publicerad 2010-08-19 08:50:31 i Husrenovering,

Igår kväll:
- "Ooohh shit, vi säljer det j-a huseländet... Hur ska detta gå? Kan jag ljuga om priset för sambon?". Så tänkte jag igår när jag fick anbudet för dränering och isolering i min hand. Det var nästan 50 % dyrare än vad jag kalkylerat med! Spräckt budget redan efter första anbudet. Yippieee, detta kommer att gå bra!

Visserligen känns det klockrent med entreprenören, de har goda referenser och de kan börja om en vecka. Många fördelar men mycket pengar! Har tok-googlat efter vad andra fått betala och löpmeterpriset vi fått är lite över vad andra verkar fått betala. Jag ska därför ringa två andra företag idag och kolla deras priser.  

Jag kan vara beredd att betala dyrt bara jag känner mig trygg med den som gör jobbet, att det finns garantier på utfört arbete och försäkringar om något skulle hända. Är ju lite av en "hängslen-och-livrem-typ". Men så har jag också åkt på några dyra smällar i gamla huset för att jag tog billigaste hantverkarna helt utan garantier. Billigt lönar sig sällan... Man får vad man betalar för... Snålheten bedrar visheten... o.s.v.


Nu, efter en natts sömn:
Blicken fastnade på priset igår, men nu har jag läst igenom hela anbudet noggrant och ser att han faktiskt räknat med grävning för fjärrvärmen, borrning för densamma, separation av vatten/avloppsledningar, kullerstensläggning (snyggt!) invid hela huset, tomrör för el till trädgården samt bortforsling av en JÄTTEavskrädeshög i trädgården samt paddning av ytan. Nu känns anbudet helt plötsligt helt ok!


Söka bygglov

Publicerad 2010-08-18 08:53:08 i Husrenovering,

Hoppas, hoppas att vi får byggritningarna idag! Blev lovade dem förra veckan men hon som ritar hade missat lägga dem i posten. Lite trist, men det är sånt som händer. Vill få iväg ritningarna till byggnadsnämnde så att vi kan söka bygglov för takomläggningen. Omläggningen i sig kräver inget bygglov men eftersom vi ska bygga sadeltak på utbyggnaden (där är platt papptak nu) krävs bygglov. Fint kommer det att bli. Troligen rätt dyrt också ;) 

Ska också ägna lite tid åt att skissa upp vad som behövs göras i respektive rum. Har påbörjat både skissadet och rumsbeskrivningen (lista på vilka material/artiklar som ska vara i respektive rum) av alla rum. Det är lite pyssel med det, tar tid men är himla kul! Sen är det ju så - ju bättre underlag vi kan lämna, desto snabbare kan hantverkarna jobba på.  

Har precis lagt ut en annons på Blocket igen. Ska försöka bli av med trägolvet som ligger i gillestugan i källaren. Det är ju torr och prima ved. Får se om någon nappar. Att det är gratis brukar ju locka en del...

Tänket är klart!

Publicerad 2010-08-17 19:09:44 i Husrenovering,

Vi har haft planer på att bl.a. flytta källartrappan till allrummet för att få mer plats i hallen och köket. Men igår kom en hantverkare för att kolla lite och det visade sig att han och hans familj bor i ett exakt likadant hus och han gav mig många goda förslag och idéer. Bl.a. tyckte han inte att vi skulle flytta trappan. Det skulle bli asdyrt... Förslagen han gav fick mig att fundera ännu ett varv och idag har jag ägnat några timmar åt att bara gå runt i huset och se nuvarande planlösning med andra ögon. Och det funkade! Känner mig nöjd med vad jag kom fram till. Återstår nu "bara" att övertala sambon om att mitt förslag verkligen är det allra bästa...

Hade också besök från Anticimex idag eftersom en besiktning ingår i Villaförsäkringen. Blev glatt överraskad etersom besiktningsmannen inte hittade någon fukt på vinden/taket. Källarens fukthalt var också ok och den kommer ju bli ännu bättre efter dräneringen. Yippie! 


Morgondagen: Då får vi pris på dräneringsarbetet. Spännande!IKEA-kök

Publicerad 2010-08-14 23:31:19 i Kök,

Kors i taket! Jag fick med mig sambon till IKEA i Älmhult idag. Till på köpet på en lördag då det förmodligen är som mest folk. Fick lova (på heder och samveta) att vi BARA-BARA skulle kolla på kök och inget annat. Tycker jag höll det löftet helt utan anmärkning. Vet inte om sambon håller med...  

Iaf - vi tycker i princip aldrig samma saker är fina men idag var vi faktiskt överens. IKEA hade ett utställningskök med Duvum-luckor som vi båda gillade! Först när vi får ritningen från arkitekten kan jag köra IKEAs Kitchen Planner och kolla priset. Utställningsköket hade en stenskiva som vi också vill ha. 700 mm djup plus underlimmad diskho = dyrt! Totalpriset i Kitchen Planner kanske gör att vi får tänka om, men än så länge drömmer vi om detta... ;)

Bilder från IKEA.

Blocket

Publicerad 2010-08-14 22:25:27 i Kök,

ALLT går att sälja på Blocket! Idag har vi blivit av med; varmkomposten, köksinredningen, spisen och badkaret! Nu slapp vi köra till tippen med grejorna och tjänade t.o.m. några hundralappar. De som skulle ha köket plockade ner det själv också. Rena lyxen :)


Före- och efter "blockandet"

Första buketten

Publicerad 2010-08-12 22:45:26 i Trädgård,

Plockade första buketten från trädgården idag. Det bidde en mix av höstanemon, luktärt, prästkrage och en ros med okänt namn som doftar underbart!

Stubbfräsning

Publicerad 2010-08-12 22:42:18 i Trädgård,

Wow, vilket lyft för trädgården! Det blev en helt annan känsla och öppenhet i trädgården när fem stora äppeltäd blev till småflis. Känns som ett helrätt beslut att ta bort dem.
Stubbfräsaren Kenneth gjorde ett grymt bra jobb. Stort tack!


Före-och-efter
En halv bra före-och-efter-bild. Hade ju varit enklare att förstå om jag fotade före och efter från samma ställe, men nu får du fundera lite istället. Sådana huvudbryövningar är nyttigt säger sambon...

Hantverkare

Publicerad 2010-08-11 22:31:24 i Husrenovering,

Många hantverkare att kontakta blir det.
Elektriker, rörmokare, snickare, murare, plattsättare... Vi ringer runt och försöker få till träffar. Inte alltid så enkelt eftersom många är "fullsketna" med jobb och vi är ute med relativt kort varsel. Husköpet gick ju så snabbt. Knappt tre veckor från visning till tillträde. Men det börjar ljusna. Vi har fått referenser och knutit lite kontakter.

Bl.a. kan nog dräneringen påbörjas om dryga två veckor! Det kommer att bli rejält och riktigt isolerat med Isodrän så sambon får en torr och sund innemiljö i sitt hobbyrum vilket ju är bra för det är väl där han kommer att tillbringa mest tid ;  


Dagens lärdom: Det finns lika många förslag/idéer som hantverkare.

Morgondagen: Rörmokare och fjärrvärmeinstallatör kommer på besök. Och jag ska klippa mig och färga bort de grå :)

Imponerande snabbt!

Publicerad 2010-08-11 22:12:12 i Trädgård,

Lullade runt i trädgården idag. Känner in hur det känns att "vara" i den och börjar fundera på vad jag vill göra i den. Plockade lite (här ljuger jag, plockade mycket!) ogräs och en stor mängd fallfrukt. Komposten, som jag kommer att ta bort framöver, var smockfull. Ja, jag vet att det är så himla bra med kompost men jag vill hellre ha en trädgårdstunna som töms varannan vecka.

Ringde därför Renhållningen Kristianstad och beställde en trädgårdstunna. Då var klockan 11. Så bra, en sak att bocka av på att-göra-listan tänkte jag. 12:30(!) kommer en lastbil med vår trädgårdstunna. Imponerande snabbt va? Hoppas inte att de ta extra för expressinstallation...

Vi (sambon har bott här tidigare) har bara bott i Kristianstad sedan 1 april och är båda imponerade över hur väl mottagen man blir när man ringer/kontaktar Kristianstad kommun och deras bolag. Jag har ringt runt en del angående bl.a. bygglov, avlopp, fjärrvärme, renhållning. Har alltid fått svar på mina frågor eller blivit hänvisad till annan person. Inte en enda gång har jag blivit uppmanad att ringa tillbaka för att de är upptagna. Som sagt, vi är imponerade! Kan inte påminna mig om att jag kände så inför kommunen (börjar på Helsing...) vi bodde i tidigare.


Så här såg min trädgård ut i förra huset. Här har man lagt ner några arbetstimmar/veckor...

Äppelmos i mängd

Publicerad 2010-08-09 21:37:10 i Trädgård,

Ja, det skulle vi kunna göra med all frukt vi har i trädgården. Nu är ju ingen av oss någon sylta och safta typ så därför kommer vi att ta bort träden. Det känns inte riktigt bra med tanke på arbetet någon lagt ner på att spaljera upp tre av äppelträden, men förutom att det blir mycket frukt till ingen nytta skymmer träden mycket av trädgården. Jag tror den kommer att få ett lyft när några av träden försvinner. Och vi kommer att spara tre träd så lite äppelmos kommer det att kunna bli (om vi vill/orkar)!

Idag kom stubbfräsaren Kenneth från Kristianstad Trädfällning och Stubbfräsning och rekade i trädgården. Han kommer att få göra jobbet och han börjar redan på torsdag!


Några av de uppspaljerade träden som försvinner i slutet av veckan.

Snigeljakt...

Publicerad 2010-08-09 21:20:57 i Husrenovering,

...är något vi kommer att behöva gå på - ofta! Det har regnat idag och då kom de minsann fram, i massor. Det gillar vi inte!

Men arkitekten Agneta från Skånska Rum Ritkontor gillar vi. Idag kom hon på besök. En hel del goda förslag gav hon oss direkt och det ska bli kul att se vad hon kan komma fram till när hon fått grunna lite. Nu avvaktar vi hennes skisser :) 

Idag har vi inte gjort så mycket aktivt i huset, mest administrerat, letat hantverkare och ringt och bokat möten. Lekt lite projektledare mao.


Morgondagen:
Elektriker och rörmokare kommer och kollar på våra rivningsmissar...

Aj aj aj då – så blött det blev!

Publicerad 2010-08-08 20:47:38 i Husrenovering,

Idag fortsatte rivningen i gillestugan. Sambon (som var med idag) var heltänd och rev som en galning. Det gick jättebra, nästan hela tiden. I slutet på dagen fick han till ett ryck/drag för mycket i en vattenledning och sen var det kört. Det blev lite blött. Arggh, jag i "nästanpanik" men sambon cool lugn som vanligt. Vi kompletterar varandra.
Vi kom efter lite funderande på att det nog var bäst att stänga av huvudkranen. Med tanke på gårdagens elavbrott har vi nu varken el (iaf inte på källarvåningen) eller vatten i huset. Man kan ju inte få allt, det är ju ändå ett renoveringsobjekt! 

Dagens lärdom:
Lite vatten har väl ingen dött av ;)

Morgondagen:
Arkitekten kommer för att inspirera och tipsa. KUL!


Sambon har varit duktig idag! Välförtjänt vila med en kopp kaffe o Aftonbladets sportbilaga.Vår alldeles egna lilla "stoppa-flödet-anordning"

Aj aj aj då – så mörkt det blev!

Publicerad 2010-08-07 20:46:20 i Husrenovering,

Började riva i den s.k. gillestugan i källaren idag. På väggarna (även ytterväggarna!) sitter nämligen gips och en "vacker" medaljongtapet från 70-talet. Tyckte jag började få bra kläm på rivandet och blev väl lite ivrig för hux flux råkade jag använda liiiite för mycket kraft när jag skulle ta bort en taklist. Listen stötte i en kopplingsdosa i taket och det small till och blev helmörkt. Först trodde jag att strömmen gått i hela huset och fick lite panik men det visade sig bara vara en huvudsäkring som gått. Tack för telefonassistansen "svåger" T!

Dagens lärdom:
Det är sååå charmigt och överraskande med gamla hus ;)

Morgondagen:
Sambon har lovat inviga sina "hantverkshandskar". Idag har han samlat kraft och förberett sig mentalt. Lilla gubben! :) 

Måndagens måste:
Ring en elektriker och få hit honom för att kolla att allt är ok! 
Honom förresten? Skulle ju lika gärna kunna vara en henne, men hur många kvinnliga elektriker har jag träffat? Ingen faktiskt! Googlade och fann att endast 3 % av elektrikerna är kvinnor.
Månadsbilder 2013

Publicerad 2010-08-07 15:03:00 i Månadsbilder,

BILD NUMMER ETT:

Januari

Februari

Mars


April
 
Maj
 
Juni

Juli

 

 

-:¦:- -:¦:- -:¦:- 

 

BILD NUMMER TVÅ: 

Januari

Februari

Mars

April

 
Maj
 
Juni

Juli

 

 

-:¦:- -:¦:- -:¦:- 

 

BILD NUMMER TRE: 

Januari

Februari

Mars

April

 
Maj
 
Juni

Juli
 
 

Nu börjar det!

Publicerad 2010-08-06 22:18:28 i Husrenovering,

I dag fick vi tillträde tillträde till H-U-S-E-T!
Vi träffade säljaren, mäklaren (favoritmäklaren Tobias på C4 Mäklarna i Kristianstad) och bankkontakten på min bank och efter ett antal underskrifter sen var kåken vår!  

Processen från visning till tillträde har gått ovanligt snabbt. Första visningen var den 7 juli, och nu, en månad senare är huset vårt.
Huset? Ett "från koja-till-slott"-projekt! Här pratar vi dränering, nytt tak, nytt kök, nytt badrum... Ja, vad säger man? Fritidssysselsättning lär ju inte saknas framöver.

Och nu snurrar tankarna om planlösningen.
Ska vi bygga ut eller inte?
Ska vi flytta på badrummet?
Ska vi flytta källartrappan?
Får vi plats med en klädkammare?
Förhoppningsvis kommer vi få goda råd och tips angående planlösningen nästa vecka då vi ska träffa Agneta Nordkvist på Skånska Rum Ritkontor. Har bara hört gott om henne så det ska bli spännande att höra vad hon har för idéer!

Nu är det sängdax.
Imorgon får vi besök från vår gamla hemstad Helsingborg. Trevligt! :)


PS
Idag köpte vi handskar och munskydd till min "händige" (not) sambo, K.
Imorgon hoppas jag kunna se honom använda sina nya leksaker... Vi får väl se!

Så här såg det ut på baksidan av huset idag - 6 augusti 2010.
Baksidan av vårt lilla hus.

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela