Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Ny hobby ett måste?

Publicerad 2010-08-25 08:58:36 i Trädgård,

Min allra strörsta hobby är trädgård. Att det är en "lisa för själen" att gräva i jorden och se det man planterar gro och växa är vi många som vet! Och jag har verkligen sett fram emot att få göra om trädgården i det nya huset. Tänkte att det skulle bli härligt, inspirerande och livsbejakande (detta är ett ord jag aldrig använder, har fått låna det av sambon). I så positiva ordalag tänkte jag om trädgården fram till igår... 

Inför dräneringsarbetet, som förhoppningsvis startar på fredag, behövde jag flytta några växter som jag ville ha kvar. Bl.a. några kraftiga pionplantor, vackra höstanemoner och en gammal clematis med stooora lila blommor. Som sagt, det är väl bara att stoppa spaden i jorden. Hur svårt kan det vara? Det var så in i h-e svårt visade det sig! Rena betongjorden :( Kraftig lerjord som ingen brytt sig om på flera år. Varken jag eller sambon fick ner spaden i jorden mer än några centimeter. Jag blev skitsur och ville sälja huseländet - igen!

Någon som har en ny hobby att rekommendera?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela