Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Söka bygglov

Publicerad 2010-08-18 08:53:08 i Husrenovering,

Hoppas, hoppas att vi får byggritningarna idag! Blev lovade dem förra veckan men hon som ritar hade missat lägga dem i posten. Lite trist, men det är sånt som händer. Vill få iväg ritningarna till byggnadsnämnde så att vi kan söka bygglov för takomläggningen. Omläggningen i sig kräver inget bygglov men eftersom vi ska bygga sadeltak på utbyggnaden (där är platt papptak nu) krävs bygglov. Fint kommer det att bli. Troligen rätt dyrt också ;) 

Ska också ägna lite tid åt att skissa upp vad som behövs göras i respektive rum. Har påbörjat både skissadet och rumsbeskrivningen (lista på vilka material/artiklar som ska vara i respektive rum) av alla rum. Det är lite pyssel med det, tar tid men är himla kul! Sen är det ju så - ju bättre underlag vi kan lämna, desto snabbare kan hantverkarna jobba på.  

Har precis lagt ut en annons på Blocket igen. Ska försöka bli av med trägolvet som ligger i gillestugan i källaren. Det är ju torr och prima ved. Får se om någon nappar. Att det är gratis brukar ju locka en del...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela