Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Köket beställt

Publicerad 2010-10-31 19:16:37 i Kök,

Så där ja, då var vi 42 000 kr fattigare! Beställde precis köksinredning från IKEA. Jag hade gjort en ritning i förväg med hjälp av deras ritningsprogram IKEA Home Planner. Tycker det funkade rätt bra, det var inte så buggigt som när jag använde prgrammet till köket i gamla huset. Fast det var ju några år sedan...

Inte oväntat blir det släta vita luckor, Applåd.
Köpte två vitvaror också, en integrerad diskmaskin och en fläkt. Fläkten, LUFTIG BF570, är också den helt integrerad. Gilla! Fläkten har bra utsugningskapacitet så jag hoppas den kommer att göra sitt jobb!

För de 42 000 kronorna fick vi också tre garderobsstommar och skåpsinredning till klädkammaren och varsin ny säng. Härligt! Sängen vi har nu är endast 140 cm bred och det är liiite för smalt.

Leverans av hela paketet är lovad till den 18 november. M.a.o. vet vi vad vi gör helgen därpå. Monterar stommar, monterar stommar och monterar stommar... Tålamod!

Ljust och fint

Publicerad 2010-10-31 16:11:12 i Kök,

Till skillnad från hur murrigt och mörkt köket var tidigare får man väl säga att det (iaf hittills) bara blir bättre och bättre. Väggen mot vardagsrummet är borttagen, vi har satt in ett större fönster mot trädgården. Och nu när taket är nymålat och väggarna strukna ett varv så ser det såååå bra ut.

Köket, som tidigare ett L-kök har vi ändrat till ett parallellkök. Tror det kommer att bli riktigt bra!

Vänster sida:
- Bänkskåp samt diskmaskin, spis och diskho. Tre väggskåp varav ett är för fläkten. 
- Under fönstret hamnar diskhon (sambon tycker det ska bli härligt att kunna se ut i trädgården när han diskar...).

Höger sida:
- Grunda väggskåp både uppe och nere. En 40 cm djup bänkskiva mellan.

Längst fram höger:
- I nischen kommer en 202 cm hög kyl/frys att placeras.

Och som sagt, allt kommer att bli vitt! Förutom golvet då, det blir ju röd- och vitrutigt. Crazy val för att vara mig!


Köket sett från vardagsrummet: Taket klart och väggarna strukna en gång.

I rampljuset

Publicerad 2010-10-29 19:26:30 i Allt och inget,

Ja, där tycker jag verkligen inte om att vara. Sambon däremot, he löööves it! Och i dag fick han chansen att sola sig i glansen i några minuter. Nu är han glad hela helgen! :) 

Läs mer om hans egotripp här.


Bilden från Rapidus.

Tungan rätt i mun

Publicerad 2010-10-28 19:39:23 i Allt och inget,

Ett gott skratt blev det för oss idag när sambon fick, som jag tyckte, en enkel uppgift. Uppgiften: Ta av förpackningsplasten på det nyinköpta sopsetet och sätt sen ihop setet. Hur svårt kan det vara?

1. Förpackningsplasten är kastad i vår container. Så även själva skyffeln... Sambon: "- Jasså, hör den här stora platta grejen till? Är inte det skräp?

2. Håll tungan rätt i mun darling. Sambon funderar och funderar. "- Alltså, det ser konstigt ut. Ska man inte kunna hänga fast sopkvasten?"

3. Stilstudie.

4. Sambon: "Jaaa, om jag snurrar på skaftet blir det ju rätt!" 


Det var ju egentligen inte detta jag ville visa utan informera om att alla tak och väggar nu är spacklade. På bild nummer 4 ser du taket i köket. De tre målarna från Daniels Måleri har gjort ett gott jobb. Imorgon ska de slipa och förhoppningsvis hinner de också måla taken! Huh, så grannt det kommer att bli.

PS Sambon är för övrigt helnöjd med sin "renoveringsuppgift".

Det kan ALDRIG bli för mycket vitt

Publicerad 2010-10-26 17:58:00 i Allt och inget,

Längtar till imorgon! Då ska målarna börja sitt jobb i huset. Förhoppningsvis är de klara i mitten av nästa vecka. Yihaaa, efter det kommer allt att se så mycket bättre ut. Rent, snyggt och VITT. Och nu snackar vi "vitt-vitt" (NCS 0500-N) ingen skitig nikotingul standardvit (NCS 0502-Y). Den går helt klart bort!

Glöm inte – det kan ALDRIG bli för vitt! ;)

Fridfull sömn

Publicerad 2010-10-26 17:41:04 i Sovrum,

Jag tillhör de lättväcktas skara. Vaknar av minsta lilla ljud och ljus. Sover alltid med ögonmask (inte särskilt sexigt men effektivt). Öronproppar hade säkert varit hur bra som helst men jag tycker det känns läskigt att ha dem, vill ju höra om någon kommer in i huset... Knas, japp!

Strunt samma, vet inte varför jag skriver om detta. Tankarna på sömn kom väl när jag la upp bilden på vår gedigna och TUNGA skjutdörr till sovrummet. Förhoppningsvis kommer dörren, tillsammans med treglasfönstret, göra sovrummet till en tyst oas. Me like silence...

Apropå sömn. Jag är så sjukt avis på sambon och hans förmåga att somna NÄR som helst, VAR som helst och HUR som helst! Oftast sover han inom typ 23 sekunder och vaknar inte förrän man hoppar och stampar på honom. Avundsvärt verkligen. 


Skjutdörren sedd från sovrummet ut mot hallen.


Som sagt, NÄR som helst HUR som helst. Den uppmärksamme noterar att Travronden ligger på golvet...
OBS! Vänligen bortse från Taikonröran i sovrummet. Där brukar vara mer ordning.

I våg

Publicerad 2010-10-25 17:36:46 i Källaren,

Har jag berättat att sambon tingat det största rummet i huset? Iaf, gamla gillestugan ska bli hans "lekrum". Han har storstilade planer för rummet och nu är han ett steg närmre att kunna förverkliga sina planer. Golvet är i våg och klinkerläggning är planerad att till slutet av veckan. Märk att jag skriver "planerad till" - det är ju ändå hantverkare vi har att göra med...

Efter klinkerläggning är det "bara" lull-lullande kvar. Har sambon det klart till nästa helg? Vad tror vi som känner honom om det? ;)


Fint flutit, eller vad man nu säger...

Snart flyter det

Publicerad 2010-10-21 19:30:52 i Badrum,

Badrumsgolvet är nu klart att flytspacklas. Förarbetet ser ut att vara välgjort! Fast vad vet jag om det egentligen?!?! Jag bara tror (låtsas) att jag vet...


Brunn. Nät för armering. Golvvärmeslingor. Flyt nästa!

Före och efter

Publicerad 2010-10-20 15:01:28 i Källaren,

Äntligen ett rum som är klart. Check lixom! :)
Eller ja, så gott som färdigt. Men det är så lite som är kvar att göra så vi säger att det är färdigt tycker jag. Saknas gör ett element, målning av ett fönster (ska jag göra till sommaren bara för att jag kan och tycker det är kul) och några eluttag. Rummet ligger i källaren och kommer att bli vårt förråd. Putsade och målade väggar samt målat golv rätt upp och ner. Ett förråd lixom!


Förrådet före. Här var tidigare tvättstuga och en äckelpäckel duschkabin.


Förrådet efter.Det regnar småspik

Publicerad 2010-10-17 20:51:20 i Husrenovering,

Vi ska lägga röda och vita linoleumplattor från Forbo på golvet i hallen och köket. Och för att golven skulle bli i samma höjd fick jag i fredags i uppdrag av snickaren att ta bort masonitskivan som låg över originalgolvet i hallen. Inga problem sa jag, det fixar jag i helgen. Vår hall är drygt 7 kvm stor, eller liten om du vill, och jag trodde verkligen inte att det skulle vara några som helst problem - och det var det väl egentligen inte. Förutom att masonitskivorna var fastspikade med så sjukt många spik. Halva golvytan gick hyfsat bra, men sista kvadratmetern tog dubbelt så lång tid som de övriga sex... Men nu är varenda liten skitspik upptagen. Gott jobb om jag får säga det själv! :)


Det blir rutigt golv i hall och kök. Rött (bleeckerstreet) och ljus-ljusbeige (Barbados) från Forbo. Den ljusa ser gul ut men den kommer att vitna när den läggs.


Var tvungen att lämna efter mig lite klotter till eftervärlden. 

Vill inte...

Publicerad 2010-10-15 21:03:35 i Badrum,

...ha vikbara duschdörrar i badrummet. Tycker ärligt talat att det är skitfult! Men i vårt pyttelilla badum har vi inte så mycket att välja på. Eller ja, vi kan ju smacka in något annat men då får vi gå in och backa ut så jag väljer helt enkelt att låtsas att jag tycker duschdörrar är snyggt (men surar samtidigt lite). Nu återstår bara att hitta enkla och stilrena dörrar. Leta, leta, googla, googla...

I övrigt är badrummet klart att flytspacklas. Blir troligen på måndag. Sen blir det plattsättning. Ska bli så spännande att se hur det blir!

Kommunalgrå

Publicerad 2010-10-12 21:01:57 i Husrenovering,

Just nu känns vårt vardagsrum väldigt grått och trist. Men mitt i det grå blir man ändå glad lixom för det är FÖRSTA rummet som (i princip) är färdiggipsat. Yippie! Äntligen börjar det likna något.

Nu ska vi bara få dit en målare som kan få det klart typ igår...
Snabb, noggrann och billig målare efterlyses! Låter som en rimlig önskan va?

Självscanning

Publicerad 2010-10-12 20:49:04 i Allt och inget,

Jag vet inte vad du tycker, men jag gillar självscanning. Kom precis från ICA där jag varit och storhandlat. Mycket folk (det tyckte iaf jag, men så tycker ju jag att 20 kunder är 19 för många) och långa köer. Men inga långa köer för oss som självscannar! Vår kö hinner knappt bli till kö eftersom det går så snabbt och smidigt.

Här i Kristianstad har de äntligen fått terminaler så man kan redovisa och betala själv, utan kassörska. Gillar! Jag vet att vissa vägrar självscanning eftersom tjänsten gör att det behövs mindre antal kassörskor. Och så kanske det är, men jag tycker bestämt att det är bra iaf!

Nu ska sambon (och typ halva Sverige väl) kolla på EM-kvalet i fotboll. Holland-Sverige tror jag visst att det är ;) Själv bloggar jag lite och tar min dagliga kik på Blocket. Kanske blir det också en koll på Hemnet. Beroende? Japp, helt klart.    

Gyttjebrottning

Publicerad 2010-10-12 20:29:27 i Källaren,

Tyckte minsann att vi varit duktiga och tömt/rivit källaren på material. Det kändes nästan som färdigt ;)Men härmodagen när jag kom till huset såg det om möjligt ännu värre ut än innan rivningen. Som små skogsbäckar (om än spikraka) fyllda med lera istället för porlande vatten. Gyttjebrottning någon???

Fast byte av avloppsrör kräver ju att man bilar upp betonggolvet, lägger i de nya rören, fyller i massan och gjuter igen. Så det är bara att gilla läget! Och visst, det kommer att bli bra, men ibland kommer tvivlen. Hur ska detta sluta?Från lägenheten till huset

Publicerad 2010-10-05 20:42:05 i Allt och inget,

Tog en kvällspromenad bort till huset. Ville röra på mig och idag kändes en promenad mer lockande än ett pass på gymmet. Som du ser på bilderna nedan kan man väl konstatera att den väg jag tog idag inte är alltför inspirerande...

Tick-tack-tick-tack

Publicerad 2010-10-05 20:30:24 i Husrenovering,

Idag när jag kom till huset var där SJU hantverkare i full fart! 3 snickare, 1 rörmokare, 1 elektriker och 2 killar som skulle bila upp rännor i källargolvet för de nya avloppsrören. Så idag har det verkligen rasslat till. Kul! Men det är lite dubbelt det där. Samtidigt som man vill att det ska gå undan ser man hur tusenlapparna försvinner. Tick, tack timmarna går och fakturan i ett brev vi får...

Dagens bästa: Bänkskivan till köket har kommit. YIPPIIEEEEE! Ljusgrå Virrvarr med underlimmad dubbelho från Intra. Dyrt men det kommer att bli hur snyggt som helst! :)

Glad brevbärare?

Publicerad 2010-10-03 19:27:14 i Allt och inget,

Tänkte vara lite dryyyg nu.
Vet du vad det är för skillnad på postlåda och brevlåda? Jag vet! Var ju postiljon och brevbärare i mitt "förra" liv. Brevlåda är den gula lådan där du lämnar dina brev/vykort/försändelser. Postlåda (alt. brevinkast) är lådan där brevbäraren lägger din personliga post. Kanske är du en lyckans ost som får många vykort och handskrivna brev i din postlåda, jag får mestadels räkningar...

Jag hittade en sajt där man kan designa sin egen postlåda (Flexbox). Det tyckte jag verkade lite kul och beställde en i måndags. Redan på torsdagen fick jag en SMS-avisering om att den kommit. Snabba ryck va? På bilden ser du hur den ser ut. Jag gillar den! Personligare än de flesta andra tråklådor i grön plast.

Nu kanske också brevbäraren blir lite glad! För trots att vi inte flyttat in har det nämligen kommit post som brevbäraren tvingats ta tillbaka eftersom varken vi eller postlåda funnits på plats.  

Aj, aj, aj... del 2

Publicerad 2010-10-03 10:13:08 i Allt och inget,

Torsdag: Trampade ju på en spik i när jag var flitig och rev träpanel och gipsskivor i källaren (så, nu fick jag skryta över att jag varit arbetssam också). Det gjorde väl litta ont, men så himla illa var det inte.

Fredag: När jag vaknade var tårna och ovansidan av foten svagt blåtonade så jag tog det säkra (typiskt mig, hypokondrikern) före det osäkra  och besökte sjukvården innan jag cyklade till jobbet. Distriktssköterskan gav mig en stelkrampsspruta i förebyggande syfte. Om jag inte minns fel tog jag en sådan spruta i mellanstadiet och enkel huvudräkning säger att det är drygt TRETTIO år sedan! Trettio år sen jag gick i mellanstadiet, huahhh, kan du fatta?! Det var m.a.o. dags att förnya skyddet... 

Lördag: Här ska rivas klart tänkte jag! Men icke sa Nicke, för det var j-r vad ont jag hade i armen när jag vaknade. Jag kunde knappt röra armen, det kändes som att en nerv var i kläm. Jag fattade ingenting och började fundera på vad det kunde bero på. Första tanken var att jag lyft lite fel när vi bar in golv från bilen. Men efter lite funderande och rådfrågande kom vi fram till att det var "sviter" efter stelkrampssprutan. Att man skulle kunna få så ont sa distriktssköterskan inget om... Nåja, det blev en mysdag hemma istället. Inte fel det heller!
På kvällen kom alltid lika glada lilla O med vovve, mamma J och pappa R. Lilla sötnosen fick smaka lite av sambons potatismos. Hon verkade gilla det! Det gjorde vi andra också.


Söta lilla tösabiten O!

Fickfullt

Publicerad 2010-10-02 17:59:24 i Allt och inget,

Hur många pennor kan du skriva med åt gången? En eller åtta? De flesta skulle väl säga en antar jag, men sambon skulle troligen säga åtta. Dagens ficktömning inför tvätt inbringade nämligen inte mindre än åtta pennor i EN jackficka. Plus lite annat smått och gott som du ser på bilden nedan... Min sambo är bra på mycket, men att rensa och hålla ordning är inte hans grej lixom.

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela