Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Höstfärger

Publicerad 2010-09-18 17:29:43 i Trädgård,

Jag gillar hösten! Det är inte så varmt, man svettas inte så mycket, det är underbara färger i naturen och äppelträden är fulla av frukt. Men hur tänkte vi egentligen när det gäller frukten? Var det verkligen så smart att spara TRE grymt "fruktsamma" äppelträd? De ger ju äpplen i massor! Idag ägnade jag säkert fyrtiofem minuter åt att plocka fallfrukt. Kanske är tricket att plocka var tredje dag och inte var tredje vecka... ;)

Men ska inte klaga, träden är verkligen vackra och de ger karaktär åt trädgården. Och till sommaren kommer de att ge oss välbehövlig skugga!

Idag sken solen på förmiddagen så jag var ute i trädgården några timmar och fixade med lite allt möjligt. Har bl.a. börjat gräva (tar lååång tid i den tunga lerjorden) upp en hörna där vi ska lägga plattor för  trädgårds- och soptunnorna. Har också påbörjat projektet "jord-som-blir-över-blir-en-fin-kulle-till-våren", d.v.s. all överbliven jord, gräsmatta som ska bort och annat man vill bli av med lägger jag i en hög i trädgården. Högen täcker jag sen med dubbla lager tidningspapper (så eventuellt ogräs kvävs) och låter det vara så över vintern. Till våren har man en fin kulle med prima matjord! I alla fall funkade det så i min gamla trädgård, får hoppas det gör det här också.


Början på kullen. Här kommer det att fyllas på med diverse annat.Kommentarer

Postat av: Liv

Publicerad 2010-11-08 20:52:46

Vad äpplena ser goda ut!! Ser fram emot att se lite mer färdigt hus och lite mer inredning. Köks- och hallgolvet ser underbart ut! Kram Liv!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela