Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Nämen oj!

Publicerad 2011-04-06 20:37:15 i Trädgård,

"Nämen oj, vad är det för fint som kommer upp i rabatten?" tänkte jag förstrött när jag plockade i en rabatt.
"NÄMEN OJ" skrek jag när jag såg att det var Kirskål. Blä - ogilla :( 

Hade inte en enda Kirskålsplanta i förra huset. Kanske gillar de inte sandjord? Men den tunga lerjorden verkar de gilla de minsann... Ägnade iaf en och en halv timme åt att försiktigt dra upp plantorna med sitt väl förgrenade rotsystem. Vissa säger att man bara gör det värre genom att försöka rensa, men vi håller en tumme. Får ut till helgen igen och se om det kommit upp mer. Rätt troligt va? 

Läste här på Internet att man kan "kväva" Kirskål genom att plantera marktäckaren Myskmadra. En idé som jag nog tänker testa. Myskmadra är en favorit. Vacker, doftar gott och sprider sig fort. Perfekt på en del av de öppna ytor jag vill täcka.

SMHI lovar 13 grader och sol till helgen. Det gillar vi!  

Kommentarer

Postat av: Ingrid

Publicerad 2011-04-07 15:42:33

Om du inte lyckas bli av med det kan man ju alltid äta det ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela