Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Bougainvillea

Publicerad 2011-08-30 19:48:42 i Trädgård,

Med tanke på att ett av sambons skötebarn inte (enligt mig då) fått den kärlek och omtanke den behöver har den ändå växt på bra. En skvätt vatten tror jag den fått emellanåt, men knappast någon gödning.

Skötebarnet jag menar är bougainvillean, växten vi blev förtjusta i på vår Turkietresa tidigare i sommar. Som den medelhavsväxt bougainvillean är  trivs den bäst i växthus eller skyddad bakom en inglasning. Men här på Solsidan krusar vi inga växter. De får helt enkelt "gilla läget". Och det verkar väl ändå som att den gjort just det - gillat läget mot västerväggen där det är sol hela dagen. Eller ja, de få dagar det varit sol i sommar har den haft solsken på sig hela dagen.

Återstår nu att se hur sambon tänkt sig vinterförvaringen. Kan mycket väl bli så att han exprimenterar med att låta den stå ute hela vintern. Ett sådan experiment kräver ju minimalt med arbete... ;)

Idag kom IKEA-katalogen med Posten. Härligt. Det blir soffläge ikväll också!

 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-08-30 20:43:54

Så läckert med bougainvillea, - påminner mig om Grekland. Verkar ju som den trivs fint där hos er på Solsidan, kanske något jag också borde testa nästa sommar.För övrigt så borde det vara skottpengar på den som snor åt sig sista biten morotskaka utan att dela med sig. ;-) Önskar jag kunde skicka dig en cupcake genom cyberrymden. Kan testa buss nummer 7 annars, men då får du ta dig ner till Resecentrum för att hämta den, hehe!/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2011-08-30 21:24:07

Soffläge är ett bra läge!Hälsn. Marina som just ätit äppelkaka från soffläge

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela