Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Många grannar blir det

Publicerad 2011-08-24 21:16:32 i Trädgård,

Idag ringde Gunnel, en av mina trädgårdsintresserade grannar från tiden i Helsingborg. Hon skulle dela växter och istället för att göra sig av med dem tänkte hon att jag kanske ville ha. Och det ville jag ju! :) 

Jag får bl.a: jordgubbar av sorten Sengana (jordgubbarnas Rolls Royce enligt Gunnel), vintergröna, höstanemon, djupröd pion och daggkåpa. Inte alls illa!
Nu ska det bara förberedas plats för allt detta.

Och som tur är ska Anna, en annan "trädgårdsgranne" från Helsingborg, hit på lördag så hon får agera växtbud. Anna och jag ska på Trädgårdsdag på Bäckaskogs slott. Vi tänker att där finns det väl alltid nåt man kan titta på (läs: köpa)...


Vår ena granne har många buskar mot vår tomtgräns. Många buskar är fina, speciellt schersminen som är underbar när den blommar, men en del av buskarna är mer på vår tomt än på grannens. Lite störigt är det vid ett parti där jag måste gå dubbelvikt för att kunna klippa gräset. Så idag tänkte jag bara klippa ner de grenar som var mest i vägen. Men du vet själv. Först tar man en gren, sen ännu en. Och där var visst en till och hux flux är halva busken nerklippt. Det är ändå nåt visst med att röja va?

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-08-24 21:41:09

Härlig hög du har där, Tamara! Jag känner igen det där, är precis likadan med sekatören som när jag klipper lugg...Önskar att jag också hade snälla grannar som ringde och bad mig hämta växter, men det är tyvärr lite dåligt med det. Kanske kan dela några av våra egna perenner istället, men det är ju inte lika kul.Jag missar nog Bäckaskog i år, vi styr kosan mot Malmö i helgen. Fast jag tänkte passa på att titta in på en plantskola i Limhamn som jag har fått ett presentkort på, så lite nya plantor blir det kanske iallafall.Må så gott! (Snart har du överlevt första jobbveckan!)

/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2011-08-26 19:25:45

Jag har också en förmåga att klippa väldigt mycket när jag väl är i gång. Det är liksom kul!Att få perenner är kul. Jag kommer i håg att jag för en hel del år sedan fick komma till en äldre dams trädgård. Hon skulle flytta och jag fick ta vad jag ville. Wow!Jag tar nog en snabbsväng till Bäckaskog i morgon. Får se om vi ses.Trevlig helg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela