Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Lite otur har jag allt

Publicerad 2011-08-28 18:40:35 i Trädgård,

Hmm, min till synes supergoda idé med att täcka kullen med tidningpapper visar sig nu inte vara så super duper som jag trodde. Jag hade nog lite otur när jag tänkte... Eller kanske inte otur, mer okunskap. 

Där högen nu är placerad var det tidigare värsta snårskogen. Jag lovar, här fanns allt du kan tänka dig och lite till. Jag röjde som en dåre där och det var svårt att överblicka allt men nu är det tydligt att där växte åkervinda eller snårvinda (jag tror iaf det är något av det). Oavsett vad! Det superexpansiva ogräset fullkomligen ÄLSKAR att bre ut sig under tidningarna. Måste vara dess optimala förutsättningar för lyfter jag på en tidning så är det bara en massa vita rötter/revor. Ser ut som värsta spagettikaoset!

Vad gör jag nu? Måste jag täcka hela kullen med markduk/plast i två år för att kväva eländet? Vill inte, vill inte... Eller ska jag ta bort tidningarna och rensa, rensa så fort jag ser minsta reva. Verkar vara ett omöjligt uppdrag! Näe, jag vill bara gråta en skvätt...

Det j-a ogräset kan väl vara fina som växtplanscher på väggen, men i min trädgård har de inte att göra... *surar*

 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-08-28 21:10:42

Har tyvärr inget bra svar till dig men jag vet hur det känns att brottas med åkervinda, jag har gjort det i 17 år nu och gör så fortfarande. Tyvärr, ingen upplyftande kommentar detta. Kommer du på en lösning så hör av dig.Upp till kamp!

Postat av: Karin

Publicerad 2011-08-28 22:26:03

Jag har aldrig testat att täcka en "ogräskulle" med tidningspapper. Däremot har jag gjort två rabatter mitt i gräsmattan genom att lägga ut tidningar och sedan jord ovanpå. Det har fungerat jättebra och det är inte mer ogräs i dessa rabatter än några andra.Hoppas det löser sig med din kulle.

Kram,Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela