Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Plommonpaj?

Publicerad 2011-08-20 11:56:01 i Trädgård,

Till parken Fyra Årstiders Park ska jag bege mig alldeles strax. Parken ligger i Sölvesborg där det är trädgårdsdag idag. Utställningar, försäljning och föresläsningar. Allt på temat Trädgård. Blir nog inte alltför svårt att hitta nåt intressant där... Eller vad tror du?

En morgonpresent fick jag imorse när jag skulle gå ut och hämta tidningen. På entrétrappan stod nämligen en hel påse med härligt mogna plommon. Antog att de kom från snälla granntanten (som jag pinsamt nog har glömt namnet på. suck...), hon som också är galen i trädgård. Och visst var det från henne, det fick jag bekräftat när jag gick över och frågade. Hon berättade också att hon alltid gör plommonpaj på dem. Ja, varför inte? Det låter gott.


Mumsiga plommon att göra paj på. Eller bara tugga i sig rätt upp och ner... Lika smarrigt det!

Kommentarer

Postat av: Helena i Ludvika

Publicerad 2011-08-20 13:24:42

Härligt med bär och fruktsäsong. Jag kokade plommonmarmelad och chutney på plommon, supergott..

Jag använde dock blå plommon och det gick åt ett par kilo. Ha det bra!

Postat av: tamara

Publicerad 2011-08-20 21:59:01

Så flitig du är. Jag är imponerad!Här blir det inget i närheten av paj (eller nåt annat) för jag har snart tuggat upp alla plommon... Goda är dom!Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela