Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Provisorisk sittplats

Publicerad 2011-08-15 19:11:49 i Trädgård,

Imorgon bitti blir det sitt-test i den nya "morgonhörnan" som jag (nästan) gjorde klar idag. Jag hoppas på sol imorgon bitti!

Bänken och bordet är väldigt provisoriskt. Jag ville bara få känslan för hur det kan bli när det blir färdigt. Ska leta upp en nätt liten bänk eller soffa. Det tror jag kan bli snyggt.

I rabatten, där det tidigare bara stod lupiner, har jag planterat några av plantorna vi köpte på Tradera i våras. Cerise purpurklätt och rosa ormrot. Purpurklätten var kinkig i början men nu blommar den snällt. Ormroten har också vuxit till sig, men några blommor har jag inte sett. Får hopppas de kommer nästa år. 

I växtstödet tänker jag mig en ros av något slag. Kanske en Rosa Helenae. Den är vacker! Men kanske blir den för stor för växtstödet. Får fundera lite...Morgonhörnan före och efter.
Och när ska jag lära mig att ta före- och efterbilderna från samma ställe? Och hur fult är inte grannens plank. Måste sätta något för det nästa år. Bambu kanske?

Som oftast: tänk ängsblommor istället för tidningar på högen och en härlig ros i växtstödet. Visst blir det bra?

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-08-16 19:24:10

Åh, vilket härligt projekt! Och så roligt att du kommer på bloggträffen på söndag. Ser fram emot att ses då!Må gott så länge!

/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela