Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rysligt rostigt

Publicerad 2011-08-20 22:11:24 i Trädgård,

Så var då armeringsmattorna uppsatta vid pergolan. Nu är växterna glada över att de fått något att ta stöd mot.

Kom så klart inte tomhänt hem från Trädgårdens dag i Sölvesborg. Fyra stora plantor vitbrokig benved för ynka 30 kronor stycket. Det kunde jag ju inte motstå. Var de ska stå? Eeehhhh, inte en susning...

Ville också ha en kompis till clematisen Nelly Moser som står vid ett av pergolans hörn. En clematis, men en som blommar lite senare. Hittade en vit(skimrande) sort, Huldine, som blommar sent augusti-oktober. Blir nog fint. Men ooops, när jag kom hem såg jag att Huldine är "mycket starkväxande". Hmm, vi får se hur det går. Kanske tar den över helt...  

Nu är det bara golvet i pergolan kvar. Har tidigare varit inne på plattor, men just nu lutar det åt trägolv. Men vi fortsätter fundera lite till innan vi bestämmer oss.


Bild 1: Handkraft tog jag till för att böja mattorna. Det gick utmärkt!
Bild 2: Nelly Moser till vänster och den, än så länge, lilla Huldine till höger. De fick sällskap av några lavendel som jag "hade över".
Bild 3: Rosen Polarstjärnan har mest "krälat" längs marken tidigare. Men nu får den äntligen stöd att istället kravla sig uppåt.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2011-08-21 20:59:12

Vilken fin pergola! Jag blir så sugen på en egen pergola när jag ser andras. Nåja, blir kanske en hos mig också en vacker dag.Ha en bra första arbetsvecka.

Kram, Karin

Postat av: Ninne

Publicerad 2011-08-22 13:40:24

Tack för stunden med ER.. Lite avigt att inte kunna vara med o få del av era trädgårdar. Men nu är det ännu roligare att följa bloggarna o se allt som händer o sker.

Men hur gör jag för att kunna följa dej?? Jag är bara på Blogger o vad jag hitta så hade du inget följande.

Jag kan inget sånt här.. är bara självlärd på dateri så det funkar bara på gammalt o invant??

Blir glad om du kommer in till mej på bloggen.

http://ninneslilla-oas.blogspot.com/

Kram Ninne

Postat av: Tamara

Publicerad 2011-08-22 20:28:24

Jag rekommenderar att du skaffar ett konto på bloglovin (http://www.bloglovin.com/sv). Där kan du lägga upp alla bloggar du följer (oavsett om de ligger på blogg.se, blogspot.com, wordpress.com).Testa och hör av dig om det inte funkar så ska jag visa dig!Tamara

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela