Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Sista versen

Publicerad 2011-08-12 11:27:02 i Trädgård,

Oj, vad det blåste igår! Vår solroshäck, där de högsta solrosorna nu är knappt fyra(!) meter höga, fick verkligen kämpa för att hålla sig upprätt. Och det lyckades den väl sådär med. Många av blommorna ligger numera längs med marken istället för att sikta mot himlen. Det verkar som om solroshäcken sjunger på sista versen.

Du vet heliotropism? Inte det! Jag visste inte heller vad ordet betydde för några minuter sedan, men heliotropism är när utslagna solrosor vänder sig mot, eller följer, solen under dagen. Kruxet är att en del av våra inte alls vänder sig mot solen. De vänder sig in mot vårt hus. Iofs helt ok, för då ser man dom bättre när man kikar ut genom fönstret. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela