Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Spasmer och lamhet

Publicerad 2011-08-28 13:20:49 i Allt och inget,

Det spöregnar ute! Med tanke på alla växter jag fick och köpte igår är spöregn det jag minst av allt vill ha nu. Dagens plan var att få ner, kanske inte alla, men flesta växterna i jorden. För nu när semestern är slut har man ju bara helgerna på sig att skrutta runt i trädgården hela dagarna. Oj, vad jag saknar "min" semester! 


Hur som helst var det som julafton när förra grannen Anna kom hit igår. Av Anna fick jag några plantor gråtimjan - en favorit att sätta mellan betongplattorna. Så glad jag blev för dem. Tack Anna! 

Med sig hade Anna också en sopsäck och några plastkassar med växter från förra grannen Gunnel. Jag visste ungefär vad jag skulle få, men det var ändå spännande att se vad hon packat ner. Där var mycket riktigt daggkåpa, höstanemon, pion, vintergröna, gulltörel och jordgubbar. Lika glad blev jag för de plantorna. Tack Gunnel!


Efter julklappsöppningen stack Anna o jag till Trädgårdsdagen på Bäckaskogs slott. Vi var lite sena och hade bara en dryg en timme på oss, men trots detta hann vi med att fördela ut våra slantar lite här och där. Riktigt duktiga var vi!

Från Bäckaskog kom jag hem med vit nunneört (ska jag sätta under äppleträden), clematisen Arabella (ska jag ha som marktäckare), rödbladig revsuga och en två meter hög armeringsställning (för en klätterros). Allt mycket prisvärt! :)  

Förresten, en dos utbildning hann vi också med i Bäckaskog, se bilden. Kul tyckte jag!


Näe, nu skiter jag i att det spöregnar ute för jag tänker gå ut och plantera. Det finns inga dåliga kläder...


Informativa växtbeskrivningar i kryddträdgården vid Bäckaskogs slott.

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-08-28 14:46:52

Detär lite kul med sådana beskrivningar. Jag vet att det finns ganska många roliga gammeldags beskrivningar men kommer inte på någon nu på rak arm. Jo, någon växt "främjar älskog" och om man smörjer ögonlocken med någon växt ska man få se älvorna dansa....Inget dåligt väder - så är det. Här regnar det bara små små skurar men nu ska jag ut och gräva.Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela