Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Underhållsfri framsida

Publicerad 2011-08-26 21:19:24 i Trädgård,

Har länge funderat på vad vi ska göra på framsidan av vårt hus. Varken häck eller staket har känts särskilt lockande. Vill ha något som inte kräver alltför mycket underhåll och det får absolut inte vara för högt. Nä, hugaligen, då känner jag mig instängd!

Och nu vet jag äntligen hur vi ska ha det! Som på bilden nedan. Stenbumlingar om ca 50-60 cm i diameter placerade längst fram mot gatan/trottoaren och mellan och bakom dessa planteras växter. På bilden är det enbart lavendel, men jag kan tänka mig att blanda lite. Lavendel, perovskia och någon ros. Och för lite höjd kanske någon syrenbuddleja...  

Snyggt, praktiskt och i princip underhållsfritt.

Håller nu på att kolla upp vem som kan leverera och placera ut stenarna. Visserligen har jag varit flitig med träningen de sista veckorna men bumlingar i den här storleken flyttar jag nog inte med handkraft...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-08-26 21:51:51

Ser snyggt ut det där. Kul att smak o tycke är så olika. VI har plank mot vägen och trivs mycket bra med det. Jag vill absolut inte att någon ska se in och du vill inte känna dig instängd. Vi tillbringar mest tid på framsidan, alltså mot vägen.Gurka har jag i Lugnet. Gott!Ha det!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela