Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vissnesjukan?

Publicerad 2011-08-02 23:51:02 i Trädgård,

Nåt hände med min Clematis Montana som jag planterade i mitten av april. Den var hur fin som helst och växte bra, men från en dag till en annan bara "tvärdödde" den (som vi skulle sagt i Norrland). Jag googlade och hittade info om något som kallas för vissnesjuka, men vet inte om det är det som hänt. Klippte ner den till 10 cm men två veckor senare var det som att den var helt pulveriserad. Det fanns inget kvar av den. Mycket skumt...

Jag åkte till Växthuset i ett annat ärende och frågade då om vad som kunde hänt clematisen, och han jag pratade med trodde inte det var vissnesjukan för det var visst väldigt ovanligt. "Men som plåster på såren", sa han, "får du en ny för 30 kr. Är det ok?". "Ehh, ja visst" sa jag. För jag hade ju inte köpt min clematis där, vilket han uppenbarligen trodde. Men inte mig emot, 30 kr istället för 90 är ju ett klipp!

Så nu har jag gjort ett nytt försök och planterat den på nästan samma ställe. Vi får väl se om det går bättre denna gång. Håll en tumme!

Bild 4:
Något som däremot verkar trivas i trädgården är rudbeckia, solhatt. Jag har både Alba (vit) och Magnus (röd) och de vita blommar för fullt med stora vackra blommor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela