Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Morgonstund...

Publicerad 2011-01-30 12:17:13 i Trädgård,

Vaknade av grannens skällande hundar imorse klockan halv åtta. Hur tänker de, grannarna alltså, inte hundarna? Söndag morgon och de flesta har sovmorgon. Hade det inte varit för grannens hundar hade vår gata varit den tystaste i stan...

Men skit i hundarna. Idag är det strålande solsken ute. Det märks tydligt att ljuset börjar komma tillbaka och att våren är på ingående. Hörde t.om. fågelkvitter en tidig morgon i veckan. Då ploppar automatiskt tankar om TRÄDGÅÅÅÅRD upp! Snart är det dax att börja påta (eller röja i "leråkern") i jorden igen. För nu är jag ju med trädgård igen. Längtar!

Tills dess att våren är här på riktigt inspireras jag och drömmer mig bort med hjälp av någon av mina trädgårdsböcker. En av mina favoriter är "Svenska Trädgårdar" från Natur och Kultur:
Här presenteras 22 mycket svenska trädgårdar. De är förstås mycket olika sinsemellan och har vitt skilda geografiska förutsättningar, men alla har de skapats av människor med fantasi och experimentlusta och de vårdas ömt. De beskrivna trädgårdarna är små eller stora, gammaldags eller moderna. De är fyllda med rosor, pioner, enbart kryddor eller grönsaker. Det märks att här bor passionerade växtälskare som ägnar sig åt en levande konstform - trädgårdskonsten. Den är svår att bemästra men obeskrivligt fascinerande. 


Naturell mild youghurt med linfrö, solroskärnor och pumpafrön. Och lite trädgårdsporr. Perfekt söndagsfrukost!

Kommentarer

Postat av: Maria Angenius

Publicerad 2011-01-30 16:19:57

Hej Tamara, vilken fin blogg du har! Hade varit kul att prata trädgård och inredning med dig någon gång (och inte bara webb och fakturor!). Min leråker behöver också en ansiktslyftning och jag har lite tankar kring detta, men inser också att det innebär mycket arbete! I onsdags började jag en kurs i möbelrenovering - hur kul som helst!!! Och du, det här med grannar som har hundar som skäller - don´t tell me about it!!! Kram Maria A

Postat av: tamara

Publicerad 2011-02-02 20:15:44

Tack för berömmet!

Ja, visst är det kul att planera trädgård, men ibland blir jag lite "deppig" när jag tänker på hur lång tid det kommer att ta. Men ting tar tid lixom, det är bara att acceptera!Men du, möbelrenovering. Det låter ju verkligen superkul! Vad har du för spännande projekt på gång?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela