Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Hängslen och livrem

Publicerad 2011-07-30 23:12:59 i Allt och inget,

Vid tolvtiden idag hämtade sambon Sunkan, en av hans allra bästa vänner, i hans hem i Stockholm. Sunkan var då ovetandes om vart de skulle. Han har bara fått order om att packa väskan typ... Iaf, tanken är att de ska ut på en road trip med vår bil i en vecka. Resan är sambons 50-årspresent till Sunkan och på trippen ska de besöka diverse löst folk (läs: gamla handbollskompisar) landet runt. Bra present va? :)


Vid tvåtiden ringer sambon mig för en lägesrapport. De har då kommit till Enköping och Sunkan är inne på systemet. Mitt i vårt samtal säger sambon: 

"Detta händer bara inte. Alltså, detta kan bara inte hända! Alltså, det är HEEELT J-A SJUKT!"

"Jamen, vad är det nu då?", frågar jag och suckar. Det är alltid nåt. 

"Jag tappade BILNYCKELN i gatubrunnen. Rätt ner bara. Alltså, det finns ett brunnslock i hela Enköping och nog f-n ska jag tappa den där."


Ska man skratta eller gråta tänker jag. Sen kommer jag på att vi är försäkrade för alla sorters driftsstopp. Jag kan i förbifarten nämna att det var en försäkring som sambon tyckte var helt onödig. Det är ju som att kasta pengarna i sjön sa han.

"Men du", säger jag (aningen överlägset). "Ring Falck. Vi har Euroassist. De kommer på direkten. Telefonnumret står på framrutan". Sen lägger jag på. Det här lilla missödet får han minsann fixa själv.

Det går två timmar, sen ringer sambon igen. Och jojo, Falck kom dit på en timme, hjälpte dem fiska upp nyckeln med en jättemagnet och nu är de på väg igen... Det är allt bra med försäkringar ibland. Iaf när man har en sambo som min ;)

Kommentarer

Postat av: Conny Jonsson

Publicerad 2011-07-31 17:39:48

bärgaren hade kommit även utan försäkring,således helt onödigt. Löv You/långtjock

Postat av: Kagan

Publicerad 2011-08-01 09:41:29

Detta efter två timmar. känns som de kommer mer i veckan....Finns bara en Kimmen!

Postat av: tamara

Publicerad 2011-08-01 17:12:28

Hörru LT. Visst hade bärgaren kommit utan försäkring, men du hade nog fått betala mer än de 400 kr försäkringen kostar.Och er road trip är ju inte slut än för den delen. Fler "oväntade driftsstopp" kan väl ske?T

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela