Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Kärt barn har många namn

Publicerad 2011-07-16 18:37:19 i Trädgård,

Jag tycker mig ha googlat på alla ord man kan tänka sig: pilematta, bambuvägg, bambujalusi, piltak och säkert än fler ord. Men först idag hittade jag rätt och vassmatta är ordet! Hittade precis vad jag letade efter på Ekologiska Byggvaruhuset! En sån vi ska ha. Som tak över pergolan. Vassmattan kommer att strila ljuset och ge oss behaglig skugga när vi gungar i hammocken. Mattan har också blivit godkänd av sambon (han tror fortfarande att hans åsikt räknas)! 

Idag har jag påbörjat ännu ett nytt projekt (man kan ju tycka jag skulle avsluta några först - innan jag börjar på några nya)? Iaf, projekt "bygga-in-soptunnorna" är påbörjat. Har hamrat ner jordankare för glatta livet idag, men efter ett tag fick jag ge upp. Fick blåsor i handen. Man är ingen grovarbetare direkt... Ska försöka avsluta projektet i morgon. Men måste först köpa armeringsmatta, som ska bli väggar/spalje. Tänker plantera cotoneaster, eller oxbär, som klättrare på armeringsmattan. Växten är vintergrön och blommar med vita blommor på våren och får sen röda bär på hösten. Det blir bra tror jag! Huvudsaken är att man INTE ser tre fula tunnor det första man gör när man kommer på vår uppfart.


Jordankare på väg ner i den stenhårda marken. Det blir några slag med gummihammaren...
Äntligen har jag hittat en vassmatta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela