Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Semesterlunk

Publicerad 2011-07-18 12:37:16 i Allt och inget,

Idag är min första semesterdag av totalt fem veckors ledighet. Det känns - skönt! Har inte mycket planerat, så det är precis som jag vill ha det. Det blir som det blir lixom.

Sommaren är den tid på året då jag läser extra mycket böcker. Övriga året är jag en periodare, men läser alltid mycket på nätterna de perioder jag sover dåligt. Har kommit på att det är bästa medicinen för att somna om.
Semesterlunken med mycket läsning har redan infunnit sig och i helgen har jag läst tre böcker. Den tredje, och absolut bästa, läste jag i natt och i morse. Grät floder och gick inte upp förrän vid halv tolv idag. Normalt lunchtid alltså, men har man semester kvittar ju det... :)

Vid min sena frukost såg jag erbjudandet från ICA Maxi: ALLA pocketböcker 39 kr. Det får bli en cykeltur dit  senare idag. Förrådet av pocketböcker behöver fyllas på!


Helgens bokskörd:
HELLO LOVE av Charlotta Cederlöf
Mitt betyg: SD (så där)


DEN DUBBLA TYSTNADEN av Mari Jungstedt
Mitt betyg: ERSV (en riktig sidvändare)


FORTFARANDE ALICE av Lisa Gonova
Alice Howland, lyckligt gift och med tre vuxna barn, är på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal. Romanen är skriven ur Alices perspektiv, och vi får under två års tid detaljerat följa hennes gradvisa insjuknande, till den dag då hon inte längre vet vem hon är.
Mitt betyg: VK! (världsklass). Du bara MÅSTE läsa den här boken!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela